glucoselens

Suuri määrä ihmisiä sairastaa diabetestä. Glukoosiarvojen tarkkailu on päivittäinen toimenpide sairaudesta kärsiville. Yleensä tämä mittaus tehdään laitteilla, jotka hyödyntävät verinäytteitä, mutta tulevaisuudessa arvot voi saada myös kontaktilinssin avulla.

Yksi Googlen Google[x]-ryhmän tuoreimmista projekteista on tällainen silmään tökättävä glukoosimittari. Pienikokoisesta linssistä löytyy langaton lähetin sekä glukoosiarvoja mittaava siru. Arvot lasketaan veren sijaan kyynelnesteestä. Tällä hetkellä laitteesta kuitenkin kokeillaan vasta erilaisia prototyyppejä, jotka kykenisivät mittaamaan arvoja kerran sekunnissa.

Mukana on muun muassa Babak Parviz, joka kokosi Google Glassista vastaavan tiimin. Kyseinen mies on kehitellyt aiemmin muun muassa kontaktilinssin, jossa oli toimiva LED-lamppu. Tämä härveli sai virtansa langattomasti erillisestä virtalähteestä. Samanlaista tekniikkaa käytettäneen myös glukoosilinsseissä.

Lähde

 

Edellinen artikkeliValtava 3D-tulostin talojen rakentamista varten
Seuraava artikkeli[Konsepti] Triton mahdollistaisi hengittämisen veden alla