Yleensä nykyiset 3D-tulostimet loistavat pienten muovisten varaosien tuottamisessa. Onpa näitä härveleitä kuitenkin koitettu myös valjastaa tuottamaan esimerkiksi pizzaa. Nyt tutkijat väittävät kehittäneensä 3D-tulostimen, joka pystyisi tuottamaan kokonaisen talon betonista vuorokauden aikana.

Etelä-Kalifornian yliopistossa kehitteillä oleva härveli toimisi kutakuinkin samalla tavalla kuin nykyisetkin 3D-tulostimet, mutta käyttäisi materiaalinaan muoviseosten sijaan betonia ja olisi kooltaan huomattavasti suurempi. Tällaisen systeemin etu normaaleihin rakennusprosesseihin olisi tietty nopeuden lisäksi se, että se vähentäisi syntyvää jätemateriaalia.

Tällä hetkellä tulostimesta on valmiina vasta pienikokoinen prototyyppimalli, mutta toisaalta tämäkin vekotin pystyy jo tulostamaan monia erilaisia rakennelmia betonista. Lopullinen tulostuslaitteisto kykenisi tuottamaan 6 metrin korkuisia rakennuksia. Kone ei tietenkää toimisi täysin yksinään, mutta varmasti kuitenkin vähentäisi tarvittavien rakennusmiesten määrää. Ehkäpä tällainen ratkaisu tekisi asuntojen hinnoista halvempia, mutta olisivatko asunnot sen jälkeen myös tylsempiä?

Lähde

Edellinen artikkeliPiPad – Itse tehty tabletti Raspberry Pi:n vauhdittamana
Seuraava artikkeliGoogle esitteli projektinsa kontaktilinssistä, joka kykenee mittaamaan glukoosiarvoja