NameTag etsii kasvojen perusteella sosiaalisen median profiilit

http://www.youtube.com/watch?v=pVwBXr_nU9Q

Nykyisistä digikameroista löytyy jo kasvojentunnistukseen kykeneviä systeemejä, jotka osaavat jopa määrittää, milloin kuvattava kohde hymyilee. Myös erilaiset sosiaaliset verkostot kykenevät ehdottamaan ihmisten ”täggäämistä” erilaisiin kuviin kasvojen perusteella. NameTag on uusi älypuhelin- ja Google Glass -sovellus, joka pystyy hakemaan ihmisten profiileja reaaliaikaiselta videolta napattujen kasvokuvien perusteella.

Systeemi vaikuttaa heti alkuunsa melko futuristiselta. Yllä olevalla esittelyvideolla näytetään, kuinka softa osaa löytää ihmisten profiileja, vaikka nämä henkilöt olisivatkin kuvissa eri vaatetuksissa. Sovellus osaa myös varoittaa, jos skannattu henkilö on vaikkapa tuomittu rikoksista. Ainakin tällä hetkellä profiilin haku kestää vielä melko kauan, mutta voipa samalla skannata useamman henkilön ja tuloksia etsitään kuitenkin yhtä aikaa.

Google Glass ei tällä hetkellä tue kasvojentunnistukseen liittyviä sovelluksia yksityisyydensuojan takia, mutta NameTag:n kehittäjät toivovat muuttavansa tämän käytännön. Sovellusta pyritään myös integroimaan erilaisten treffisivustojen kanssa. Tällä hetkellä koko softa on beta-vaiheessa, mutta tulevaisuudessa kuka tahansa voi käyttää palvelua myös internetselaimen kautta. Systeemi onkin herättänyt ihmisten keskuudessa paljon keskustelua suuntaan jos toiseenkin.

Lähde

NameTag:n kotisivut