sense_mother
Moni valmistaja pyrkii tuomaan markkinoille erilaisia järjestelmiä, joilla kotinsa pystyisi muuttamaan ”älykkäämmäksi”. Sense on nimennyt oman systeeminsä ”äidiksi”.

Sense Mother -systeemi koostuu hieman keilaa muistuttavasta keskusyksiköstä sekä neljästä sensorista, joita kutsutaan ”liikekekseiksi” (motion cookie). Nämä pikkuiset keksit perustuvat siihen, että niitä siirretään aina tarpeen mukaan laitteesta ja ihmisestä toiseen. Näin ollen jokaiseen härveliin ei tarvitse hankkia omaa sensoriyksikköä turhanpanttina seisomaan. Sensorit pystyvät tulkitsemaan esimerkiksi liikettä, lämpötilaa sekä läsnä- tai poissaoloa keskusyksikön luota.

Kaikki kerätty data sitten välitetään älypuhelimen tai tabletin näytölle koostettuun yleiskatsaukseen. Lisäksi jokaisesta mitatusta asiasta saa tarkemman näkymän yhdellä napautuksella. Keskusyksikkö itsessään kytketään reitittimeen ja sähköverkkoon. Kaikki data pysyy kuitenkin firman mukaan ainoastaan omistajallaan ja sen voi tarvittaessa poistaa helposti. Tällaisen virtuaaliäidin sensoreineen voi tilata osoitteesta sen.se hintaan 199 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliAsic Block Eruptor – pikkuinen bittirahan louhija
Seuraava artikkeliAutomaattisesti tyhjentyvä kissanhiekkalaatikko