http://www.youtube.com/watch?v=7TYSOaw78sc

Kuten olen jo muutamassa aiemmassakin artikkelissa maininnut, niin ihmisten suihkussa läträämää vesimäärää pyritään aina saamaan alaspäin. Tätä varten on kehitetty erilaisia ajastimia ja laskureita. Amphiro a1 on yksinkertainen mittari, joka ilmoittaa muun muassa käytetyn vesimäärän sekä veden lämpötilan eikä vaadi ollenkaan ulkoista virtalähdettä.

Laite kytketään suihkupään ja letkun väliin ja se saa tarvittavan energian toimintaansa pienen turbiinin avulla. Amphiro a1:stä löytyy mustavalkoinen näyttö, josta näkyy kuinka monta litraa vettä on käytetty, veden lämpötila, energiankulutus sekä esimerkiksi jääkaapeista tuttu energialuokka A:sta G:hen. Tämän lisäksi laite esittää yksinkertaisen jääkarhuanimaation, joka visualisoi veden kulutusta.

Suihkun jälkeen härveli näyttää pienen koodin, jonka voi syöttää internetsivustolle. Tämän avulla voi sitten tarkemmin seurata kuukausittaista vedenkulutustaan. Kehittäjät työskentelevät myös matkapuhelinsovelluksen parissa. Nyt rahoitusta kerätään kahteen uuteen malliin laitteesta. Hieman alle 50 eurolla saa amphiro a1 arctic -version ensi vuoden huhtikuuhun mennessä.

Lähde

Edellinen artikkeliValokuvaaja kehitti itselleen olemattoman henkilöllisyyden ajokortteineen
Seuraava artikkeliMaailman ensimmäinen 3D-tulostettu elin julki mahdollisesti ensi vuonna