Brooklynissä asustava valokuvaaja, Curtis Wallen, päätti kokeilla, kuinka helppoa on luoda henkilöllisyys täysin tyhjästä. Projektia varten mies osti ensin kannettavan tietokoneen käteisellä ja loppu sujuikin internetin avulla.

Wallen käytti hyödykseen niin sanottua ”deep web:iä”, joka eroaa normaalista internetsisällöstä sillä, että siellä olevaa sisältöä ei esimerkiksi indeksoida normaalien hakukoneiden toimesta. Yhdessä deep web:in, tor-verkon sekä bitcoinin kanssa mies pystyi kehittämään Aaron Brown -nimisen henkilön ja sai hankittua tälle muun muassa ajokortin, vakuutuskortin sekä virallisen jäsenkortin teksasilaiseen heimojärjestöön.

Näiden dokumenttien avulla olisi varmasti jo mahdollista vakuuttaa tällainen virtuaalipersoona todelliseksi, mutta Wallen ei tyytynyt vielä tähänkään. Mies kehitti Aaronille Twitter-tilin, johon kaikilla ihmisillä oli mahdollisuus lähettää mitä tahansa viestejä. Näin ollen henkilön olemassaoloa saatiin vahvistettua. Lisäksi Wallen loi Aaron Brown -nimisen välityspalvelimen, jonka avulla usean internetkäyttäjän sivuvierailut saatiin vaikuttamaan yhden henkilön selailuilta.

Lähde

Edellinen artikkeliMetamateriaali muuttaa kohteita näkymättömiksi ja torjuu tsunameja
Seuraava artikkeliAmphiro a1 ilmoittaa suihkussa kulutetusta vesimäärästä