sundialring

Vaikka nykypäivinä tilanne joutua kokonaan elektroniikan tai sähköverkon ulkopuolelle on yhä epätodennäköisempää, niin näinkin voi kuitenkin vielä käydä. Vaan ei hätää, ajan tarkastamiseen on monia muitakin keinoja, jotka eivät vaadi ollenkaan virtaa.

Toisaalta kovinkaan moni ei välttämättä tiedä kuinka rakentaa aurinkokello tyhjästä tai kanna mukanaan jotain valmista mallia tällaisesta ajannäyttäjästä. Sundial Ring:n kuljettaminen sen sijaan ei vaadi voimia eikä se vie juurikaan tilaa.

Kyseisen sormuksen voi kalibroida oikealle kuukaudelle ja sen vaiheelle sekä haluamalleen leveyspiirille. Tämän jälkeen sormus osoitetaan suoraan kohti aurinkoa ja pienen reiän läpi kulkeutuva valo näyttää arvion kellonajasta. Vaikkakin kelloja alkaa olla vaikka millä mitalla ja aurinkokellot eivät välttämättä kerro kovinkaan tarkkaa aikaa, niin on tällainen sormuskello silti mukavaa vaihtelua.

Yksi ruostumattomasta teräksestä valmistettu Sundial Ring maksaa amazon.com-verkkokaupassa hieman päälle 20 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliPasworthy kertoo kuinka hyvin nettisivut suojaavat salasanasi
Seuraava artikkeliVASIMR on plasmaraketti, joka voisi lyhentää matkan Marsiin 39 päivään