metalmaker

Metalleista voidaan jo tosiaankin tulostaa asioita ainakin teollisuuden tarpeisiin, mutta nyt tarjolla olisi myös kuluttajille sopiva pieni 3D-tulostin, joka kykenee tuottamaan kappaleita tästä materiaalista.

Tämä härveli työstää metalliesineitä metallisavi-nimisestä massasta. Kyseistä ainetta on helppo muovata, mutta se kovettuu korkeassa lämmössä metalliksi. Laite on sunniteltu tuottamaan esimerkiksi koruja, pienoismalleja tai varaosia erilaisiin laitteisiin. Tulostimen tuottama laatu ei kuitenkaan ole kovin tarkkaa, joka voi etenkin pienempien osien tulostamisessa osoittautua ongelmalliseksi. Valmiiden obektien maksimikoko on 6 cm X 6 cm X 6 cm ja tulostustarkkuus on 1600 askelta/mm.

Tulosteet kuitenkin johtavat esimerkiksi sähköä normaalien metallien tapaan, joten niitä voi hyödyntää myös erilaisten elektroniikkapiirien rakentelussa. Tietty ongelmia lisää se, että kaikki tuotokset pitää kovettaa polttouunissa, jollaista harvalta tuskin löytyy ainakaan kotoa. Tämän lisäksi täydellinen osasetti ohjelmistoineen maksaa noin 550 euroa ja kokoamisen joutuu vielä tällä hinnalla tekemään itse.

Lähde

Edellinen artikkeliBerkley Lab:n tutkijat kehittivät yli 1500 latausta kestävän Li-S -akun
Seuraava artikkeliStartup kasasi tietokannan Twitter-viesteistä