LiS_akku

Akkukesto on melko suuri ongelma nykyisissäkin älypuhelimissa ja muissa kannettavissa laitteissa. Näiden virtalähteiden teho ja kestävyys myös laskee entisestään ajan myötä. Berkley Lab:n tutkijat ovat kehittäneet Litium-Rikki -akun, jonka voi ladata jopa 1500 kertaa siten, että sen ominaisuudet heikkenevät mahdollisimman vähän. Tämä on pisin Li-S -akuille mitattu ”elinaika”.

Tehokkaille ja pitkäkestoisille akuille on nykyään paljon kysyntää niin monimutkaistuvien mobiililaitteiden kuin myös sähköllä kulkevien ajoneuvojenkin vuoksi. Nykyisin Litiumioniakut ovat vielä vallitsevia voimanlähteitä ominaisuuksiensa takia. Nyt kehitetty akkutyyppi kuitenkin osoittautui säilyttävän esimerkiksi sähköautoille hyvinkin tarpeellisen wattituntimäärän (>300Wh/kg) jopa yli 1000 latauksen jälkeen huomattavasti aiempia Li-Ion -akkuja paremmin.

Akun kehittänyt tiimi etsii nyt rahoitusta tutkimuksen jatkamiseen. Tulevaisuudessa on tarkoitus kehittää suurempia akkuja ja testata näiden toimintaa erilaisissa ympäristöolosuhteissa. Kyllähän se varmasti lisäisi sähköautojen kysyntää, jos niillä pystyisi ajamaan pidemmänkin matkan ”tankkaamatta”.

Lähde

Edellinen artikkeliPorkfolio – älykäs säästöpossu
Seuraava artikkeliMiniMetalMaker on pieni 3D-tulostin, joka tuottaa metalliesineitä