Denverin poliisilla on nykyisin käytössään hajuja tutkiva hilavitkutin

hajututka

Denverin poliisi käyttää uutta laitetta havaitakseen paremmin marijuanaa polttavat kansalaiset. Tämä härveli auttaa virkamiehiä sakottamaan syntyvästä hajuhaitasta.

Monessa Amerikan kaupungissa, mukaanlukien Denverissä, marijuanan polttaminen on nykyisin laillista. Denverissä partivoiva poliisilaitos on kuitenkin saanut läpi uuden lain, jolla pössyttelijöitä voidaan sakottaa ympäristön saastuttamisesta toiminnan tuoksinnassa syntyneen hajun takia. Vaikka tämä voi kuulostaa järjettömältä, niin moni Amsterdamissa vieraillut voinee todeta, että siellä leijuva marijuanan tuoksu alkaa ainakin muutaman päivän jälkeen tuntua ärsyttävältä.

Uuden lain mukaan sakotukseen vaadittava raja ylittyy, jos hajuhaitta on tunnistettavissa senkin jälkeen, kun se on sekoitettu puhtaaseen ilmaan tarpeeksi monta kertaa. Säädöksen vahtimista helpottamaan on sitten otettu käyttöön eräänlainen ”hajututka”. Muutamista markkinoilla olevista laitteista, poliisi valitsi Nasal Ranger -nimellä kulkevan mallin. Yksi tällainen härveli kustantaa laitokselle noin 1100 euroa. Hauska nähdä, mistä kaikesta sitä keksitäänkään sakottaa.

Lähde