https://www.youtube.com/watch?v=xtc6yl8xngE

On olemassa telineitä, joilla esimerkiksi matkapuhelimensa saa kiinni pyörän ohjaustankoon. Täten kännykkää voi käyttää vaikkapa navigointitarkoituksiin. Ongelmana on kuitenkin se, että tällaisessa suunnistusmuodossa nopeasti herpaannuttaa huomionsa ulkomaailmasta. Hammerhead on laite, joka näyttää oikean reitin pelkällä vilkaisulla.

Dragoninnovation.com-nimisellä rahoitussivulla varallisuutta keräävä laite auttaa käyttäjäänsä navigoimaan kohteeseensa ilman pikkuruiselta näytöltä tihrustettavaa tekstiä tai symboleja. Laite näyttää kustomoitavien valosignaalien avulla muun muassa käännökset, etäisyydet näihin, saapumisajan sekä paljonko matkaa on vielä edessäpäin.

Hilavitkutin saa tarvittavat navigointitiedot älypuhelimen kautta. Ilman suuria näyttöjä tai vastaavia tekniikoita myös härvelin akkukesto on saatu todella pitkäksi. Hammerhead itse pystyy toimimaan yhdellä latauksella jopa 20 tuntia. Nykymaailman tapaan kaiken pyöräilystä syntyneen tiedon omia polkuja myöten voi jakaa internetin välityksellä ystävilleen. Näin ollen parhaat reitit ja esimerkiksi niiden vaaralliset kohdat ovat kaikkien ulottuvilla.

Tällä hetkellä tällaisen valonavigointilaitteen saa itselleen noin 50 euron panostuksella. Siitä ei ole minulla tietoa, toimineeko tuo rahoitussivusto Yhdysvaltojen ulkopuolella asustaville. Myös laitteen karttasofta lienee sijoittunut rapakon tuolle puolen.

Lähde

 

Edellinen artikkeli3D-tulostin, joka tuottaa pizzaa
Seuraava artikkeliTactical BBQ Apron muistuttaa enemmin taisteluvyötä kuin esiliinaa