Titan Aerospace -niminen firma julkisti hiljaittain uuden lentävistä robottihärveleistä koostuvan sarjansa, jonka yksilöt pystyvät lipumaan ilmassa jatkuvasti melkein viiden vuoden ajan.

Laitteiden akut latautuvat automaattisesti aurinkoenergian avulla. Malleja on erikokoisia ja 60 metrin siipivälillä varustettu yksilö pystyy kantamaan mukanaan jopa n. 110 kg kuorman. Lennokit kulkevat noin 100 km/h ja liikkuvat huomattavasti normaalia lentoliikennettä korkeammalla. Laitteet on suunniteltu korvaamaan joidenkin satelliittien tehtävät. Yksi Solara voisi Forbesin mukaan maksaa alle 1,5 miljoonaa euroa, joka on murto-osa satelliittien hinnasta. Operointikuluina ovat lähinnä laitteen seuraamisesta aiheutuvat maksut.

Härveleitä voisi käyttää muun muassa vakoilutehtävissä, säätilan tutkimisessa tai vaikka luonnontuhojen seurannassa. Laite voisi mahdollisesti myös toimittaa 4G-yhteyden tarvittaville alueille.

Lähde

Edellinen artikkeliOSM muistuttaa kolmiulotteista kaleidoskooppia
Seuraava artikkeliTikker – kello, joka näyttää elinaikasi

1 KOMMENTTI

  1. tämä on tärkeää.
    paljon parempi idea kuin satelliitit, joiden lähettämiseen kiertoradalle, uppoaa järjetön määrä rahaa ja työtä. yksi etu on myös se, että sen on helppo palata takaisin maan pinnalle ja sen voi lähettää aina tarvittaessa eri kohteeseen, mikä on paljon järkevämpää kun yhdellä kiertoradalla kulkevat satelliitit. lisäksi sisäavaruudessa on jo tarpeeksi tekokuita ja muuta krääsää kuten avaruusromua, joten 5/5 hilavitkutin

Kommenttien lisääminen on estetty.