The Peachy Printer – 100 dollarin 3D-tulostin

Tämä härveli on jo ollut useammassakin mediassa esillä, mutta kyseessä on kuitenkin sen verran kiinnostava laite, että onpa se hyvä esitellä täälläkin. The Peachy Printer tarjoaa mahdollisuuden tuottaa 3D-tulostuksia ja skannauksia ~74 euron budjetilla.

Kickstarter.com:ssa rahoituksensa jo nyt moninkertaisesti saavuttanut tulostin on halvasta hinnastaan huolimatta myös todella tarkka. Härvelin hinta on saatu alas käyttämällä erilaista tekniikkaa kuin mitä useat nykyiset kuluttajille tarkoitetut 3D-tulostimet hyödyntävät. The Peachy Printer toimii valolitografialla, eli menetelmällä, jossa valonsäde (laser) jähmettää nestemäisestä hartsista kiinteitä objekteja. 3D-kappale luodaan lisäämällä printterin astiaan suolavettä, jonka avulla saadaan nostettua tulostusmateriaalin pintaa kunnes tavoiteltu korkeus on saavutettu.

The Peachy Printer kiinnitetään myös poikkeavasti 3,5 mm audioliitäntään ja tiedot tulostettavasta muodosta välitetään äänipulsseina. Nämä pulssit sitten ohjaavat laitteen peilejä, jotka taas heijastavat lasersäteen haluttuihin kohtiin. Kaikki edellä mainitut teknikat yhdistämällä saadaan siis aikaan tarkka ja halpa 3D-tulostin.

Kyseinen projekti on ollut todellinen menestys kickstarter.com:ssa ja mediassa. Silti laitteita voi vielä ainakin kirjoitushetkellä tilata 25 päivän ajan. Hinta on halvimmillaan ~74 euroa  (100 $) ja tällä summalla saa tulostimensa ensi vuoden syys- tai lokakuussa.

Lähde