Suihku on osakseen kiistelty viritelmä, sillä vaikka se kuinka mukava olisikin, vie se tietysti myös litratolkulla vettä. The Uji shower head ilmoittaa valomerkein, kun suihkussakäynti meinaa venähtää.

Suihkun alkaessa laite hohtaa sinistä hehkua ja muuttuu pikku hiljaa 7 minuutin aikana kirkkaan punaiseksi. Ajastuksessa on kuulemma kuitenkin vielä säätämisen varaa ja lopullista peseytymiseen sopivaa aikaa pohditaan vielä.

Suunnittelijoiden ideana on ollut juurikin saada ihmiset käyttämään suihkussa vähemmän aikaa ja täten säästämään myös vettä. Valomerkein tapahtuva ilmoitus kuulemma on saanut ihmisiä leikkaamaan suihkutteluaikaansa jopa 12 prosentilla.

Samalla säästää myös rahaa, sillä kehittäjien mukaan n. 40 euron hintainen härpäke maksaa itsensä takaisin jopa seitsemässä kuukaudessa. Tämä tietty riippuu paljolti siitä, missä asuu ja keneltä vetensä ostaa.

Lähde

Edellinen artikkeliMirror 180 tarjoaa peilin kahdelle pienemmässäkin tilassa
Seuraava artikkeliRing Clock – Kellon ja sormuksen yhdistelmä