sensori

Tekniikka kehittyy. Pikkuhiljaa myös lääketieteellisen pienet robotit ovat yhä käytännöllisempiä ja pikkuruisempia. Proteus Digital Health -nimisen yrityksen mielestä yksi tärkeimmistä lääkkeitä koskevista asioista on se, että niitä muistaa ottaa. Näinpä kyseinen firma suunnitteli pillerin, joka kertoo milloin se on napsittu poskeen ja milloin ei.

Kyseinen ”älykäs lääkeaine” perustuu pienenpieneen mikrosiruun, jonka voisi upottaa tabletin sisään. Virtansa laite saisi suunnittelijoiden mukaan samalla tavalla kuin perunasta on mahdollista saada riittävästi sähköä pienen polttimon sytyttämiseen. Ihmisen sisällä systeemi perustuu siihen, että henkilön nielee lääkkeen mukana hyvin pienen määrän kuparia ja magnesiumia. Kun nämä reagoivat vatsahappojen kanssa, tuottavat ne riittävästi virtaa pikkuisen mikropiirin datasiirtoa varten.

Piiri itsessään ei tietenkään sisällä mitään valtavaa lähetystehoa omaavaa laitteistoa vaan kommunikoi samaan systeemin kuuluvan, laastarilla ihon pinnalle kiinnitettävän, laitteen kanssa. Tämä härveli lähettää saamansa datan sitten esimerkiksi pilvipalvelimelle. Tietty tällainen pillereiden popsimisen tarkkailu voi joidenkin mielestä loukata yksityiseeden suojaa, mutta toisaalta joidenkin lääkekuurien osalta tietty annosteluväli voi olla todella tärkeä tekijä.

Lähde

Edellinen artikkeliPi Pans auttaa leipomaan πrakoita
Seuraava artikkeliKellonaikoja ilman tuntiviisaria