Brittiläiset tutkijat ovat valjastaneet ihmisvirtsassa piilevän energian kännykän lataamiseen. Kapulaan saatiin riittävästi virtaa jopa internetsurffailuun.

Bristolin yliopiston ja robotiikan laboratorion tutkijat ovat kehittäneet polttokennon, joka käyttää hyödykseen virtsaa pilkkovia bakteereja. Tätä ennen kukaan ei ole koittanut tuottaa sähkövirtaa virtsan avulla. Tekniikka on siitä kiinnostava, että se kehittää jotain hyödyllistä jätteistä.

Bakteereja kasvatettiin hiilikuituanodeissa ja ne asetettiin keraamisten putkiloiden sisään. Tämän jälkeen kyseiset mikroskooppiset olennot pilkkoivat sylinterin läpi virtaavan virtsan kemikaaleja ja tuottivat samalla pienen sähkövarauksen, joka otettiin talteen kondensaattoriin. Tällä hetkellä kyseinen virtalähde on auton akun kokoinen.

Tekniikka on tietysti vielä lapsen kengissä, mutta tutkijat sanovat tähtäävänsä sen kehittämiseen ja ehkä tulevaisuudessa kännykkänsä akun voi ladata täyteen virtsaenergialla.

Lähde

Edellinen artikkeliAIREAL – Disneyn kehittämää tuntopalautetta
Seuraava artikkeliSmart Bedding helpottaa petaamista