Nykyään pelejä ja joitain hyötysovelluksiakin voi ohjata erilaisilla liikkeillä tai kosketuksilla. Osa ei kuitenkaan pidä siitä, kuinka kyseisestä kontrollointitavasta ei saa fyysisiin näppäimiin verrattavaa tuntumaa. Disneyn omistama tutkimuslaitos on kehittänyt uuden menetelmän, joka tuottaa palautetta käyttäjän liikkeistä.

AIREAL on eräänlainen pikkuruinen ”tykki”, joka ampuu paineella ilmarenkaita. Tekniikka on hieman samanlainen kuin hupitarkoitukseen kehitetyissä ilmanpyörteitä laukovissa laitteissa. Hauskana sivuseikkana, monet laitteen osista on tuotettu 3D-tulostamalla ne erilaisista materiaaleista. Ilmakanuuna pystyy kääntymään eri suuntiin ja täten seuraamaan vaikka pelikentän tapahtumia tai käyttäjän liikkeitä.

Useamman AIREAL:n yhdistämällä pystytään luomaan kolmiulotteinen kokemus esimerkiksi pelaajan ympärille. Tämä voidaan vielä yhdistää hologrammeihin tai muihin heijastettuihin kuviin. Itse voin kyllä hyvin kuvitella tällaisen tekniikan sopivan esimerkiksi Disneyn omistamiin huvipuistoihin, mutta en usko sen kuitenkaan menestyvän kovinkaan hyvin yksityiskäytössä. Noh, eihän sitä koskaan kuitenkaan voi tietää varmasti.

Lähde

Edellinen artikkeliThe Bradley – kello ilman viisareita tai näyttöä
Seuraava artikkeliTutkijat latasivat matkapuhelimen ihmisen virtsalla