Nyt se on sitten tehty. Nimittäin helikopteri, joka nousee kolmen metrin korkeuteen pelkästään ihmisvoimalla polkemalla ja pysyy siellä yhden minuutin ajan.

Kilpailu laitteen kehittämisestä sai alkunsa jo vuonna 1980, jolloin saatiin ensimmäisiä näytteitä siitä, että tällaisen menopelin rakentaminen voisi olla mahdollista. Kuitenkin vasta nyt saatiin kyhättyä palkintoehdot täyttävä kopteri. Kyseisen härvelin toteutuksesta vastasi ryhmä nimeltään AeroVelo, joka nappasi itselleen noin 190000 euron palkintosumman.

Ehtoina siis oli, että kopterin täytyy ihmisvoimalla toimimisen lisäksi nousta noin 3 metrin korkeuteen ja leijua 10 neliömetrin alueella minuutin ajan. Voittajahärvelin siipiväli on noin 47 metriä, joten aivan mistään pienestä kopterista ei ole kyse. Toisaalta koko kapine painaa ainoastaan 54 kiloa. Rakennusmateriaalina käytettiin hiilikuituputkia.

Kieltämättä hauskan näköistä, miten noinkin hitaasti videolla pyörivät lavat pystyvät nostamaan koko hökötyksen minuutiksi ilmaan. On kyllä polkijakin melko väsynyt tämän reissun jäljiltä.

Lähde

 

Edellinen artikkeliSponsoroitu artikkeli: John A. Way ja missio Maailman ympäri!
Seuraava artikkeliPilviä purkissa

2 KOMMENTIT

Comments are closed.