Nyt on vihdoin saatavilla todellisia tulevaisuuden kulkupelejä! The Self Balancing Electric Unicycle -nimellä myytä tuote on kuin suoraan utopisista Scifi-leffoista.

Härveli on matkalaukun kokoinen kulkupeli, joka pysyy tasapainossa automaattisesti. Hilavitkutin hoitaa pystyssä pysymisen ja muut liikkeet gyroskooppien avulla ja sitä ohjataan kuten moottori- tai polkupyörää. Kiihdyttäminen ja jarruttaminen sen sijaan tapahtuvat nojailemalla eteen- tai taaksepäin Segwayn tyyliin.

n. 73 kiloinen henkilö pääsee etenemään 500 W moottorin avulla yli kahden tunnin ajan 21 km/h nopeudella. Lataukseen menee kolme tuntia. Lisätietoina voitanee mainita, että runko on tehty ABS-muovista, yhden renkaan halkaisija on n. 40 cm ja maavaraa löytyy kymmenen sentin verran. Mikään maastoajoneuvo tämä ei siis tietenkään ole, mutta kyllä tuollaisella tekisi mieli päristellä menemään.

2100 euron hintaisen härvelin tieliikennekelpoisuus Suomessa jää kysymykseksi. Todennäköisesti tämä ei kuitenkaan hyväksyttävien laitteiden luokkaan tietään löydä.

Lähde

Edellinen artikkeliLäpivalaisua tölkissä
Seuraava artikkeliMagneetteja ja pitkäaikaista liikettä