Jopa luonnon kasveja muokataan nykyisin ties minkälaisten keinojen avulla. Yleensä tarkoitus on tuottavuudeen lisääminen, mutta tämä Kickstarter-projekti muovaa kasveista eräänlaisia valonlähteitä.

Yli viisinkertaisesti rahoitustavoitteensa jo saavuttanut projekti tarjoaa kasviensa siemeniä tällä hetkellä halvimmillaan n. 30 euron hintaan. Mukaan saa täydelliset ohjeet, joilla pitäisi oman hohtavan kasvimaan kyhääminen onnistua.

Kasvien erikoisominaisuudet on saatu aikaan muokkaamalla niiden geenistöä. Ensin uudet DNA-sarjat suunnitellaan tarkoitukseen kehitetyllä ohjelmistolla. Tämän jälkeen nämä pätkät ”tulostetaan” Cambrian Genomics -nimisessä lafkassa. Lopulta itse tuotettu perimä yhdistetään haluttuun kasviin.

Ei kannata kuitenkaan liikaa innostua täällä pimeässä Suomessa, sillä kyseisiä siemeniä ei lakiteknisistä syistä tänne voi lähettää. Sen sijaan projektia tarpeeksi tukemalla ja sen aloittajille kirjoittamalla voi saada muokatun DNA-osuuden itselleen, jonka voi sitten ohjeiden mukaan lisätä itse ostettuihin siemeniin muutaman muun ainesosan avulla. Tässä tapauksessa rahoittaja kuitenkin vastaa mahdollisista lakiseikoista.

Geenimuuntelua vastustavan väestön huonekasviksi tästä ei välttämättä ole, mutta kyseessä on kuitenkin aika ”loistava” idea. Yllä DNews:n video aiheesta ja kehittäjistä.

Lähde

 

Edellinen artikkeliSano se Klingoniksi, Bing hoitaa käännöstyön.
Seuraava artikkeliIlmoituksia ranteeseen