Vuosi on 2013 ja eräänlainen kolmiulotteistenkin kohteiden skannaaminen jo onnistuu. Voisiko perinteista skannaamista siis viedä vielä pidemmälle? I.R.I.S -niminen yritys on erikoistunut optiseen merkkien tunnistuksiin eli skannattujen asioiden muuttamiseen esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmille sopivaan muotoon. Sama firma on nyt luonut IRIScan nimen saaneen hiiren.

Härveli toimii normaalina hiirenä, mutta nappia painamalla muuttuu skannaavaksi hilavitkuttimeksi. Täten käyttäjä voi valita itse mitä alueita dokumentista haluaa talteen. Kaikki tulokset voidaan siirtää suoraan editoitavaksi mieleisellään tekstieditorilla.

Dokumentteja voi skannailla aina A3 kokoon asti ja tarkkuutta löytyy 300 dpi. Tekstintunnistusohjelma sisältää 130 kielen vaatimat kirjaimet, joten aika monen ohjelmiston läpi kulkeneen dokumentin pitäisi vastata alkuperäistä lähdettä. Hinnaksi on asetettu 79 dollaria, joka suurin piirtein vastaa tarjolla olevia halvimman pään monitoimilaitetta, joista myös skanneri löytyy.

Lähde

Edellinen artikkeliTienaa lahjakortteja bongaamalla mokia!
Seuraava artikkeliVoita liput itsellesi ja kaverillesi Euroopan parhaille festareille!