Jazz ja Honda CR-Z debyyttien julkistamistilaisuuksien jälkeen Pariisin Motor Show käynnisti jälleen autofanien moottorit. Hondalaiset ovat nimittäin tuoneet markkinoille uuden korkealaatuisen ja tehokkaan pienen sporttiautopaholaisen, joka hybrid -ominaisuutensa ansiosta on helpommin hallittava ajokki, jonka uniikki sisä- ja ulkokuori viettelevät jokaisen kaasuttelijan silmää. Korkean suorituskykynsä ansiosta tämä auto on nappivalinta.

Alun perin kompaktiksi sportti hybridiksi suunniteltu Honda malli on nopeasti vakiinnuttanut suosionsa toimivana hybridinä – jopa enenemissä määrin kuin sporttismallin autona. Koska Honda pyrkii kuitenkin tarjoamaan mallin, jossa hybrid ja sport yhdistyisivät parhaalla mahdollisella tavalla, on nyt tilanteeseen vastattu lanseeraamalla uusi 2013 CR-Z. Siispä Hondan kolmen oven Mugen RZ malli on kehitetty niille, jotka haluavat kakun molemmat puolet; hybridin että sport ominaisuudet.

Perusta 2013 Honda CR-Z Hybrid Mugen RZ mallissa on sama kuin CR-Z hybridissä, eli1.5 bensiinimoottori ja IMA systeemi. Mugen RZ mallista löytyy kuitenkin hyvän kokoinen remmiahdin, joka nostaa tehontuoton 170 hevosvoimaan/263Nm:ään, unohtamatta 20 hevosvoiman Plus Sport nappia.

Suomen TopGear kuvailee Mugen RZ hybridiä seuraavasti: ” Japanilaiseen tuning-perinteeseen kuuluvasti aerodynamiikkaan on ylipanostettu, ja autosta löytyy mm. täysin säädettävä etu- ja takasiipi sekä diffuusoreita joka lähtöön. Jarruja on myös asiaankuuluvasti paranneltu ja alusta on täysin säädettävä. Ekslusiivisuudella on kumminkin hintansa, sillä Japanissa CR-Z RZ maksaa, olettaen että sellaisen käsiinsä saa, 4,494,000 Yeniä, eli noin 44 000€, mikä on lähes tuplat normaalin CR-Z:n hinnasta.”

”Viime vuonna esitellystä CR-Z Mugen-konseptista roikkui kuitenkin 185 000€ hintalappu, eli oikeaan suuntaan ollaan menossa, mutta onko eksklusiivisuus oikeasti tämän arvoista? Entä jos se ei edes ole kovin kummoinen? Noh, odotellaan vaan rauhassa sitä myyttistä tulevaa Type R:ää.”

(Tämä artikkeli on tuotettu yhteistyössä autovalmistaja Hondan kanssa)

 

Edellinen artikkeliAika laskuilla
Seuraava artikkeliPuheluita kenkien välityksellä