[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/U9Q88uTdgWY” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Vinyylilevyt nousivat taas jokunen vuosi sitten ylös pölyisistä komeroista. Nykyteknologian avulla koitettiin sitten pian myös kehittää tällaista lättyä ties mistä materiaalista. Ruotsalainen The Shout Out Louds -niminen yhtye julkaisi rajoitetun kymmenen levyn promoerän muotin kanssa. Tämä lateksista tehty muotti täytetään tislatulla vedellä ja laitetaan pakkaseen valmistumaan.

Kun ”levy” on jäätynyt kokonaan, voidaan se kopauttaa muotistaan ulos ja kuunnella normaalin vinyylilevysoittimen avulla. Hupi jää, sulamisen ja kitkan tuottaman lämmön takia, melko varmasti korkeintaan yhteen kertaan, kunnes prosessi täytyy aloittaa alusta. Lätyskän tuottamisessa tulee käyttää tislattua vettä, sillä tavallinen kuulemma jättää ilmakuplia levyn pintaan ja täten estää musiikkinautinnon. Melko epäkäytännöllinen, mutta kieltämättä hauska idea!

Lähde

Edellinen artikkeliLitographs – matkalukemista paitaan
Seuraava artikkeliKaraatit kainaloon

3 KOMMENTIT

  1. Miksi ostaisin levyn jonka kuulin juuri äsken YouTube videosta.
    Kuinka on niiden aiheutuneiden korroosiovaurioiden korvaaminen jos kun sulamisvesi turmelee kesämökin arvoisen vinyylilevysoittimeni hienostuneen 1/10000mm tarkkuudella koneistetun levysoittimeni laakeroinnin.

    • Red baronille että ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa soittimestaan tuon verran vaikka tuo juttus nyt ei paikkaansa pitänytkään

  2. Voihan tuollasen tehdä helposti itsekin, ottaa vinyylin ja kopio sen pakkasessa..ja sitten on tyhmä.

Comments are closed.