Ukko.fi palvelu näyttää ulkoisesti tältä

Tällä kertaa esittelemme verkkopalvelun, josta on apua kaikille yritystoimintaa harkitseville Start-up-toivoille.

Viimeisten vuosien aikana yritystoiminnan aloittaminen on ollut suuremmassa nosteessa kuin ehkä koskaa aikaisemmin. Facebookin ja Rovion kaltaisten lähes tarunomaisten menestystarinoiden leviäminen on saanut monet haaveilemaan oman idean toteuttamisesta. Myös valtio on lähtenyt tukemaan uusien yritysten syntymistä, ainakin juhlapuheissa. Uudet innovatiiviset yritykset ovat yleensä se varmin tapa saada lisää työpaikkoja.

Ukko.fi on osuuskuntamuotoinen palvelu, jonka avulla voit käytännössä testata omaa liikeideaasi, ilman että joudut aidosti perustamaan yritystä. Yksinkertaisimmillaan Ukko.fi laskutuspalvelun toiminnan voi kiteyttää näin:

1. Tee työsuorite asiakkaalle
2. Kirjaa työsuorite Ukon järjestelmään
3. Ukko lähettää laskun asiakkaalle
4. Asiakas maksaa laskun Ukolle
5. Ukko maksaa työsuoritteen verran palkkana työntekijälle

Palvelu huolehtii myös kaikista työnantajalle kuuluvista maksuista, veroista ja ennakonpidätyksistä.


laskun luominen Ukko.fi palvelussa on suoraviivaista ja helppoa

Ukko.fin käyttäminen ei tietenkään ole ilmaista, vaan palvelu perii 6-9% palkkion laskutuksen järjestämisestä. Kaikkien kulujen jälkeen työntekijälle lopulta maksettava summa on noin 75% laskun summasta. Tuhannen euron laskutuksesta maksetaan palkkana siis 750 euroa. Tarkan Markan mies toki huomaa pian, että tällä tavalla rahojen laskuttamisesta tulee pitkällä aikavälillä aika kallista. Toisaalta pitää myös ottaa huomioon, että toiminimellä tai osakeyhtiön kautta toimiessa maksettavaksi kertyy kuitenkin kaikenlaisia sivukuluja. Ukko.fi esimerkiksi hoitaa kirjanpidon asiakkaan puolesta.

On kuitenkin selvää, että jos yritystoiminta lähtee kunnolla käyntiin ja laskutettavaa syntyy huomattavia määriä, niin oman yrityksen perustaminen on kannattavampaa. Lyhytaikaisten tai keikkaluonteisten töiden laskuttamisessa Ukko.fi on kuitenkin erinomainen apuri.

Laskutuspalvelun lisäksi sivustolta löytyy kattava ja ilmeisen aktiivisesti päivittyvä tietopaketti yrityksille tärkeistä asioista:
Yrittäjän toimeentulotuki, Yrityksen perustaminen, Vastuuvakuutus. Näiden artikkelien avulla on helppo selvittää, kumpi on järkevämpää, laskutuspalvelun käyttäminen vai oman yrityksen perustaminen.

Kuluistaan huolimatta Ukko.fi on tervetullut uutuus Suomeen. Nykyisen taloudellisen laman ja korkean työttömyyden aikana kaikki keinot, jotka helpottavat työllitymistä tulisi ottaa käyttöön.

Tutustu palveluun itse: Ukko.fi
Palvelun takaa löytyy SLP GROUP OSK.

Edellinen artikkeliKuinka valitset aina tilanteeseen parhaiten sopivan viinin?
Seuraava artikkeliTyynysotatyynyjä joissa on asennetta!

5 KOMMENTIT

 1. Tosiaan isommilla tuloilla saattaa tulla toiminimi kannattavammaksi.

  Monelta yrittäjäksi aikovalta, jää kuitenkin usein kaikki sivukulut laskematta joko euromääräisenä, tai omana aikana (jota ei tietysti yrittäjä laske;)

  Nopeasti tulee mieleen ainakin laskutus, kirjanpito, ilmoitukset, viranomaismaksut… näissä ei tosiaan välttämättä euromääräisiä kuluja tule suoraan paljoakaan, mutta aikaa palaa.

 2. Artikkelissa mainittu väite valtion uusien yritysten tukemisesta on höpöä. Valtio päinvastoin pyrkii nujertamaan yrittämisen nostamalla jälleen arvonlisäveroa prosenttiyksiköllä 1.1.2013.

 3. Ukko on aika kallis palvelu. Ukko velottaa 6-9% laskutettavasta summasta. Kannattaa kysyä tarjousta paikalliselta kirjanpitäjältä samasta palelusta.

 4. Oliko tämä ukko.fi:n mainos vai kirjoittajalle uusi aihe? Näitä laskutus- ja palkanmaksupalveluitahan on ollut Suomessa tarjolla jo monta vuotta. Eniten ehkä esillä on ollut eezy.fi. Meinasin ensin luetella muitakin, mutta joku on jo ehtinyt keräämään noita blogiinkin: http://laskutatyo.blogspot.fi/

 5. Olavi, kyseessä on palvelu henkilöille, joilla ei ole vielä omaa yritystä, eli laskutus tapahtuu tuon yrityksen kautta.

  Paikallinen kirjanpitäjä ei laskutta yksityishenkilöiden työsuoritteita muilta yrityksiltä. Tässä siis vältetään oman yrityksen perustamista satunnaista työtä tehtäessä.

  Noita palveluita on eezyn lisäksi mm. Odeal.

Kommenttien lisääminen on estetty.