Tutkijat kehittivät terveellisen pizzan

Voiko pizza olla terveellistä? (Kuvan pizzalla ei ole osuutta jutussa kuvailtuun tapahtumaketjuun. Kuva: Matt Chan)

Melko varmasti suurin este laihduttamiselle on suurimmalle osalle ihmisesti itsekurin puute. Ei ole kivaa syödä kevyesti, kun pizzaa ja burgereitakin olisi saatavilla yllin kyllin. Eipä hätää, moderni ravintotiede tuo tähänkin ongelmaan nyt ratkaisun! Glasgown yliopiston tutkijat ovat kehittäneet pizzan, joka sisältää kolmanneksen kaikista päivittäin tarvittavista vitamiineista ja hivenaineista. Lisäksi pizzan kalorimäärä on vain kolmanneksen aikuisille suositellusta päivämäärästä, joten periaatteessa näitä terveyspizzoja saisi popsia kolme päivässä ilman, että terveys kärsii.

Terveyspizzan salasia ainesosia ovat muiden muassa merilevä, jolla on korvattu suola, sekä pippuri, jota on lisätty pizzan tomaattikastikkeeseen. Lisäksi pizza on kyllästetty muilla vitamiineilla ja hivenaineilla, jotka varmistavat sen, että pizadieetillä elävä ei vaivu anemiaan.

Tarina ei kerro, mitä muuta pizza pitää sisällään, ja miten alhainen kalorimäärä on saavutettu. Pizzan kehittämisessä mukana ollut Mike Lean kuitenkin vakuuttaa, että pizzan koemaistajat ovat pitäneet tätä tavallista pakastepizzaa paremman makuisena. Kun tämä ihmepizza saapuu marketteihin, saatta tohtori Ötkötillä siis olla syytä huoleen!

Kautta: bbc.co.uk

Mainos: tilaa laihdutustuotteet turvallisesti Internetapteekista!