Mikäli olet vasta juuri tottunut käyttämään kosketusnäyttöön perustuvia älypuhelimia, tabletteja, tai muita kosketusnäyttölaitteita, niin tämä uutinen ei välttämättä ilahduta. Saattaa nimittäin olla, että jo lähitulevaisuudessa kosketusteknologia leviää kattamaan lähes tulkoon kaikki kuviteltavissa olevat esineet. Tutkijat Disneyn tutkimuskeskuksessa Pittsburgh, Pennsylvaniassa ovat nimittäin kehittäneet teknologian, jonka avulla lähes mikä tahansa esine tai asia voi toimia kosketukseen reagoivana käyttöliittymänä. Teknologia joka kulkee nimellä Touché perustuu pintojen analysointiin taajuusvärähtelyn avulla ja tämä on keksijöidensä mukaan mahdollista integroida käytännössä mihin tahansa esineeseen. Esimerkiksi tavallinen pöytä voi aistia kun siihen nojataan olkapäillä, ja kytkeä tämän perusteella lukuvalon päälle, ovenkahva voi tunnistaa erilaisia sormien eleitä, joiden perusteella ovi esimerkiksi lukittuu, tai vaikkapa sohva voi tunnistaa kuka perheenjäsenistä istuu tälle, ja valita tv:stä sopivan kanavan tämän perusteella. Vaihtoehtoisesti Touché -teknologiaa voitaisiin hyödyntää vaikkapa luomalla teknologiaan perustuva, langattomasti kodin teknologiajärjestelmien kanssa kommunikoiva ranneke, joka tekisi kantajastaan itsestään yhden suuren käyttöliittymän. Tällainen ranneke kädessä käyttäjä voisi esimerkiksi elehtimällä tai käsiään ilmassa viuhtomalla ohjailla kodin elektroniikkalaitteita.

Hypyn takaa löytyvällä videolla demotaan teknologian mahdollisuuksia, sekä myös näytetään, kuinka tämän avulla on mahdollista tehdä esimerkiksi myös nesteestä, kuten vedestä nestemäinen kosketuskäyttöliittymä.

Joka tapauksessa ei tarvita kovinkaan kummoista mielikuvitusta hahmottaakseen, kuinka monipuoliset teknologian mahdollisuudet olivat kun tämä saadaan kaupallistettua tavallisen kuluttajan tavoitettavissa olevalle hintatasolle.
Kautta: pcworld.com

Edellinen artikkeliNike+ urheilutossut kertovat kuka donkkaa tykimmin
Seuraava artikkeliInvertoitu sateenvarjo