Mannerlaattojen liittymäkohtien läheisyydessä sijaitsevien maiden asukkaat joutuvat jatkuvasti olemaan varuillaan maanjäristysten pelossa. Vaikka järistyksiin ollaan toki varauduttu yleisesti paremmin, kuin täällä tukevan peruskallion päällä, tuovat voimakkaammat järistykset silti aina vaaratekijöitä mukanaan. Tuorein innovaatio henkilökohtaiseen luonnonkatastrofisuojautumiseen on Grappa – eli ostoskassin ja suojakypärän yhdistelmä. Tämän Japanilaisen innovaation idea on, että pussia voi kantaa aina mukana, ja käyttää tätä normaalitilanteissa tavallisena ostoskassina. Luonnonkatastrofin lähestyessä Grappa-pussukan voi kuitenkin vetäistä nopeasti ja helposti päähänsä, jolloin tämä tarjoaa oletettavasti suojaa katastrofin myötä ilmassa lenteleviltä, vahinkoa aiheuttavilta kappaleilta.

Päähän vedettävä suojakypärä-pussukkaa on kaupan japanissa noin 1000 jenin, eli vajaan 10 euron hintaan. Tuotteen esittelyvideo alla.

Kautta: diginfo.tv

Edellinen artikkeliSyötäviä nukkekotikalusteita paistava vohvelirauta
Seuraava artikkeliOpiskelijat modasivat toimistorakennuksesta jättimäisen Tetris-pelin

1 KOMMENTTI

  1. Ikävä puoli tässä keksinnössä on, ettei siitä ole juuri mitään hyötyä:

    – Pussi suojaa vain suoraan ylhäältä päähän kohdistuvilta iskuilta. Kuinka moni kuvittelee pysyvänsä pystyssä vähänkään rajummassa maanjäristyksessä (saati sitten ensimmäisen päähän kohdistuneen iskun jälkeen)?

    – Pussi suojaa vain päälakea, muttei tue niskaa millään tavalla. Ihmisen niska murtuu erittäin helposti, joten päähän ei tarvitse kopsahtaa kummoinenkaan paino, kun niskanikamat ovat menneet hajalle (en ole kovin kovassa maanjäristyksessä ollut, mutta veikkaan että useimmat vammat ovat murskautumisvammoja, ts. raskaiden kappaleiden aikaansaamia. Niiltä ei suojauduta edes raskaammalla kypärällä).

    – Pussi näyttäisi haittaavan merkittävästi näkyvyyttä. Maanjäristyksessä tärkeämpää kuin suojautua kevyiltä kipua tuottavilta iskuilta (joilta tämä pussi kykenee suojaamaan) on päästä pois (tulevan) romun keskeltä. Jos näkyvyyttä heikentää tippaakaan, hidastuu poistuminen.

    Joten hyvä idea, mutta ei siitä kyllä ole kuin tuottamaan placebo-vaikutus. Tai no, vähentäähän se lievien vammojen määrää ja sitä kautta vapauttaa pelastushenkilöstön resursseja, mutta siinäpä se.

Kommenttien lisääminen on estetty.