Vaikka nykyaikaiset autopelit ovatkin tarkan grafiikan ja hyvän fysiikkamallinnuksen ansiosta hyvin aidon oloisia, niin usein heikkolaatuiset ohjaimet ovat autenttiseen ajokokemukseen pääsemisen tiellä. Ainakin peliohjainvalmistaja Thrustmaster on ottanut asiakseen ohjaintuntuman tuomisen autopeleissä lähemmäs todellisuutta. Uusin lisäys autenttisuutta lisäävien rattiohjainten sarjaan on T500 RS ohjaimeen lisäosana saatava Ferrari F1 Wheel, joka on kaikkine vipstaakkeleineen tarkka 1:1 replika Ferrarin vuoden 2011 formula-auton ohjaimesta.

Kaiken kaikkiaan 20 eri namiskalla varustettu rattiohjain köyhdyttää ostajaansa noin 200 euron verran. Tämän lisäksi tarvitaan tietenkin myös T500 RS -ohjaimen runko, jonka saa lunastettua omakseen noin 500 eurolla. Rattiohjain on yhteensopiva Playstation 3 ja Windows -tietokoneiden kanssa. Kyllä lähtee!

Lähde: thrustmaster.com

Edellinen artikkeliTokion metrossa voi kuka tahansa tarrata valomiekkaan
Seuraava artikkeliBoat 1 on kokoontaitettava soutuvene

7 KOMMENTIT

 1. Ei ole läheskään yksi yhteen toi ratti nykyisen käytössä olevan kanssa… Vaikka uutisesta niin voisi käsittää !

 2. jos sillä yks yhteen tarkoitettiin sen kokoa vai tarkoititko että koko ei täsmää?

 3. Tietokoneeni toimii sähköllä silloin realistiseen tunnelmaan pääsemiseksi valitsen sähköauton ratin jollainen on nähtävillä UNSW Solar Racing Team -sivustolla, heidän suunnittelemansa ei mekaanisesti yhteydessä oleva johdollinen ohjausratti on uskottavampi, varsinkin jos pelailen sähköautorallia kannettavalla tietokoneella jonka akkua saa olla yhtenään latailemassa.
  En muuten ymmärrä miksen saisi tarjota lapsenlapsilleni mahdollisuutta kävellä kuivalla Helsingin kauppatorilla ihaillen 300-vuotta vahalta postikorttimaisemalta vaikuttavasta maisemasta jonka estää kaiken maailman öljyn polttolla ja se ei ole enään mahdollista kun pohjoisnapa sulaa ja merivesi peittää Suomenlahden rantakaupunkien torit CO2-päästöjen seurauksena.

 4. En ole kieltänyt ettei muistuttaisi tämän hetkistä rattia, mutta eroavaisuuksia löytyy kyllä useampi kuin yksi. Ei ole kaikkea mukana mitä oikea ratti pitää sisällään.

 5. Kääntyykö noi mix, tyre, grp jne.? Näyttäis, että olisivat vain koristeita.

 6. Tällä saisi uutta realismia peleihin.

  Vakavan ojaanajon jälkeen irroitetaan ratti rungosta, paiskataan se maahan kiukuspäissä ja lähdetään hölkkäämään talon ympäri muutama kierros (simuloidaan sitä varikolle palaamista).

  Toinen mahdollisuus on pyytää vaimoa tai kaveria ajeluttamaan mopolla tai autolla pari kierrosta korttelin ympäri, jos ei ole avolavapakua käytettävissä, niin voi istua auton avonaisessa takaloksassa.

  Koko suoritushan tehdään tietenkin moottoripyöräkypärä päässä.

Kommenttien lisääminen on estetty.