Vaikka esimerkiksi tennistä ja koripalloa pelataan hyvin saman kaltaisella pinnoitteella, kyseisiä kenttiä on kuitenkin hyvin hankala käyttää ristiin. Jaa miksikö? No tietenkin sen vuoksi että molemmissa peleissä tärkeässä roolissa olevat kenttämaalaukset ovat täysin erilaisia.

Hollantilainen yritys nimeltään Ledssport on nyt keksinyt melko nokkelan idean, jonka avulla pelikentän viivoitusta on helppo muuttaa vaikkapa lennosta. Kuten yrityksen nimestäkin on helpohko arvata, homma perustuu LED-teknologiaan, jossa kentän pintaan upotetu ledivalot piirtävät kentän pintaan viivoja tarpeen mukaan.

Sen lisäksi että teknologian avulla on helppo muuttaa kentän viivoitusta, olisi tämän avulla helppo kehitellä myös kokonaan uusia ”pelimoodeja”, kuten vaikkapa kesken pelin kutistuvat pelialueet tai muuta vastaavaa nokkelan haastavaa.

Led-pelikenttää esittelevä  video hypyn jälkeen

Edellinen artikkeliNike tuo Paluu tulevaisuuteen lenkkarit viimein markkinoille, tosin ilman automaattisia nauhoja
Seuraava artikkeliSealander on asuntovaunu ja asuntolaiva samassa

5 KOMMENTIT

  1. No veikkaan että niite ledejä on ainoastaan ”viivojen” kohdalla joten kutistuvaan pelikenttään pitäis ledejä laittaa koko kenttä täyteen.
    Ja jos koko kenttä olisi ledejä täynnä niin mikä pintamateriaali?
    No kyllähän niitä on lasisia biljardipöytiäkin kehitetty, mutta tulis varmaan pirun kalliiksi

  2. Kyllä on muuten kätevä keksintö! Miks ei tota oo tultu ajatelleeks aikasemmin? Toki ton saman vois periaatteessa hoitaa vaikka videotykeillä, mutta siinä on omat ongelmansa, kuten valotehon riittävyys ja varjot. Loistava idea!

  3. Hyvä idea, mutta miten mahtanee toimia auringonpaisteessa tai kirkkaassa valaistuksessa. Hyvin, huonosti tai hyvin huonosti.

  4. ”Toki ton saman vois periaatteessa hoitaa vaikka videotykeillä, mutta siinä on omat ongelmansa, kuten valotehon riittävyys ja varjot. Loistava idea!”

    Sijoittaa videotykit kentän alla olevaan tilaan, ja kun kuva heijastetaan alhaalta valkealle osittain läpinäkyvälle pinnalle, joka toimisi kenttänä, ei tarvitse miettiä varjoja ym. Toivottavasti joku tajusi.

Comments are closed.