Jumalaa kunniottavat, raamattunsa lukenee ihmiset varmasti tietävät, että kantasolututkimus ja oikeastaan kaikki muukin ihmisen luontaiseen terveyteen puuttuva lääketiede on jumalan leikkimistä, eli käytännössä Perkeleestä.

Saattaa kuitenkin olla että eräs nimettömäksi jäävä nuori ruotsalainen syöpäpotilas on sitä mieltä että kantasolujen käyttäminen lääketieteessä on kova juttu. Potilas nimittäin on tietojen mukaan ensimmäinen ihminen, joka on saanut leikkauksessa uuden, potilaan omista kantasoluista kasvatetun henkitorven syövän myötä piloille menneen vanhan tilalle. Uusi henkitorvi kasvatettiin valmistamalla ensi muotti potilaan vanhan henkitorven mittojen mukaan. Tämän jälkeen muotti asetettiin InBreath Bioreactor -nimiseen laitteeseen, ja tämän sisälle istutettiin potilaan selkäytimestä saatuja kantasoluja kasvamaan. Parin viikon kasvattelun jälkeen uusi henkitorvi olikin sitten valmis potilaan käyttöön.

Koska henkitorvi on kasvatettu potilaan omista soluista, on erittäin epätodennäköistä että uusi henkitorvi tulee aiheuttamaan minkäänlaisia hylkimisreaktioita potilaalle. Tämä on siis selvä etu esimerkiksi luovutuksena saatuun, tai muoviseen henkitorveen nähden.

Hilavitkuttimen toimitus jää odottamaan, koska näemme ensimmäisen kantasoluista kasvatetun keinosydämen. Veikkauksia?

Kautta: dvice.com

Edellinen artikkeliPikamallinnusta Saharassa, raaka-aineena hiekka ja aurinko
Seuraava artikkeli2D Photographyn Rube Goldberg machine -laitos