Jumalaa kunniottavat, raamattunsa lukenee ihmiset varmasti tietävät, että kantasolututkimus ja oikeastaan kaikki muukin ihmisen luontaiseen terveyteen puuttuva lääketiede on jumalan leikkimistä, eli käytännössä Perkeleestä.

Saattaa kuitenkin olla että eräs nimettömäksi jäävä nuori ruotsalainen syöpäpotilas on sitä mieltä että kantasolujen käyttäminen lääketieteessä on kova juttu. Potilas nimittäin on tietojen mukaan ensimmäinen ihminen, joka on saanut leikkauksessa uuden, potilaan omista kantasoluista kasvatetun henkitorven syövän myötä piloille menneen vanhan tilalle. Uusi henkitorvi kasvatettiin valmistamalla ensi muotti potilaan vanhan henkitorven mittojen mukaan. Tämän jälkeen muotti asetettiin InBreath Bioreactor -nimiseen laitteeseen, ja tämän sisälle istutettiin potilaan selkäytimestä saatuja kantasoluja kasvamaan. Parin viikon kasvattelun jälkeen uusi henkitorvi olikin sitten valmis potilaan käyttöön.

Koska henkitorvi on kasvatettu potilaan omista soluista, on erittäin epätodennäköistä että uusi henkitorvi tulee aiheuttamaan minkäänlaisia hylkimisreaktioita potilaalle. Tämä on siis selvä etu esimerkiksi luovutuksena saatuun, tai muoviseen henkitorveen nähden.

Hilavitkuttimen toimitus jää odottamaan, koska näemme ensimmäisen kantasoluista kasvatetun keinosydämen. Veikkauksia?

Kautta: dvice.com

Edellinen artikkeliPikamallinnusta Saharassa, raaka-aineena hiekka ja aurinko
Seuraava artikkeli2D Photographyn Rube Goldberg machine -laitos

11 KOMMENTIT

 1. Kohta joku klinikka lyö rahoiksi kun alkaa tuottamaan isompia tissejä tilauksesta. Ei enää silikoonista aiheutuvia ongelmia kun maitorauhaset on täysin omaa kudosta. Niin ja miehille myös oma valintatalonsa.
  Hinta tulee luultavasti alussa olemaan näillä palveluilla tähtitieteellinen, mutta leffatähdillä sun muillahan on rahaa.

 2. Luulenpa, että uudet keinosydämet tulevat olemaan ihan mekaanisia. Näistä pulssittomista laitteista taitaa olla ihan hyvät kokemukset jo.
  Tietenkin siinä, miten se kone saadaan paikoilleen saatettaneen käyttää kantasoluja.

 3. Ensivilkaisulla luulin, että joku on keksinyt kaksihaaraisen Fleshlightin 🙂

 4. >Kohta joku klinikka lyö rahoiksi kun alkaa tuottamaan
  >isompia tissejä tilauksesta.

  Hinkkejähän kasvatetaan jo ”luonnollisin” menetelmin. Voit halutessasi kohta käydä yhtä 14kg/kpl kannuparia ihmettelemässä ihan omin silmin suomen Turkkusessa.

  http://www.iltasanomat.fi/viihde/maailman-suurimmat-rinnat-tulevat-turkuun/art-1288402393922.html

  ”Charms suurennutti rintansa toimenpiteellä, jossa molempiin rintoihin istutettiin polyproteeninauhaa. Materiaali ärsyttää rinnan limakalvoja luoden seerumia, joka suurentaa rintoja.”

 5. Meikäläisen tiedot tissi-implanteista on näköjään jääneet tulosten tuijottelun takia hiukan puutteelliseksi 🙂
  Mutta veikkaukseni kasvatetusta sydänimplantista, sanoisin että 10-15 vuotta menee ennen kuin semmoinen uutinen saadaan lukea että on kasvatettu kantasoluista sydän joka on vielä saatu toimimaan potilaassa.
  Entä koska voidaan saada amputoidun käden/jalan tilalle uusi kasvatettu varaosa?

 6. Ihmis sydämmen kasvattaminen kantasoluista on mieletön haaste, sillä ensinnäkin pitäisi osata kasvattaa verisuonia ja hermostoa sydämmen ympärille. Ehkä 50 vuoden päästä.

  ”Entä koska voidaan saada amputoidun käden/jalan tilalle uusi kasvatettu varaosa?”

  On jo saatu toimimaan.

 7. Keino penis vois olla siisti. En nyt sano että itelleni on tarvetta mutta silti! Toimiskohan se oikein?

 8. Selkäydin on eri asia kuin luuydin, josta kantasoluja yleensä kerättäneen.

 9. Hieno juttu, tervetuloa tulevaisuus jo tänään.
  Kauanko menee että voi kasvattaa bioreaktorissa kloonin itsestään lyhyessä ajassa 6 päivä leffan tyyliin sitten vain siirtämään tietoisuuttaan uuteen kroppaan.

Kommenttien lisääminen on estetty.