Kauniissa, ekologisessa ja muutenkin täydellisessä tulevaisuudessa asioita ja esineitä ei enää tarvitse ostaa kaupasta, tai edes tilata netistä. Kun tulee tarve uudelle esineelle, esineen mallitiedosto yksinkertaisesti ladataan netistä, ja tämän jälkeen tarpeellinen esine tulostetaan kotoa, vaikkapa mikroaaltouunin vierestä löytyvällä pikamallinnuslaitteella. Jotta käyttö olisi varmasti ekologista, voi esimerkiksi uuden muoviesineen raakamateriaalin kääriä kasaan syöttämällä mallinnuslaitteen kitaan vaikkapa käytettyjä muovipusseja.

Kuulostaako utopialta? Ehkäpä vielä niin, mutta ei pidä unohtaa kuinka nopeasti teknologiset innovaatiot aina lentokoneista kännyköihin ja tablettitietokoneisiin ovat mullistaneet arkitodellisuutemme. Tämän lisäksi ainakin rakentelija nimeltään Junior Veloso uskoo siihen, että pikamallinnuslaitteet kuuluvat kaikille.

Junior Veloso on suunnitellut ja rakentanut täysin omin voimin kotitekoisen, tarkkoja kolmiulotteisia kappaleita haipakkaan vauhtiin tulostavan 3D-printterin. Rakentelijan suunnitelmiin kuuluu kehitellä tulostinta vielä hieman pidemmälle ja tämän jälkeen julkaista riittävän helpot rakennusohjeet laitteelle, joiden avulla kuka tahansa voi sitten rakentaa kotiinsa oman 3D-tulostimen. Ja jos me emme itse osaa laitetta rakentaa, niin lapsemme osaavat kyllä varmasti.

Tähän se menee, uskokaa tai älkää!

Projektin kotisivu löytyy osoitteesta 3dhomemade.blogspot.com

Edellinen artikkeliPelattava Angry Birds -syntymäpäiväkakku
Seuraava artikkeliJärjettömimpiä Tähtien Sota -lisenssituotteita: Avaruusmato-patakinnas ja R2-D2 akvaario