Viime vuoden melko varmasti innovatiivisin teknologinen härveli oli Microsoftin julkaisema Kinect-ohjain. Yksi Kinectin parhaista puolista on, että tämä tuntuu innostavan myös hakkeripiirejä kehittämään ohjaimelle omia, mahdollisesti vielä alkuperäistä konseptiakin huimempia sovelluksia.

Aikaisemmin Kinectin, Vuzix 3D-lasien ja Wii-ohjaimen yhdistelmän avulla on esimerkiksi kehitetty täydellinen kolmiulotteinen peliympäristö. Tällä kertaa vuorossa on itävaltalaisen hakkerin kehittämä Kinect 3D-mallinnusohjelma.

Hakkeri nimeltään Sebastian Pirch on kaapeloinut Kinectin kiinni Arduino-mallinnussoftaan, ja liittänyt kokonaisuuteen vielä erikoisvalmistetut hansikkaat joiden voidaan sormenpäillä simuloida hiiren napsautuksia kolmiulotteisessa tilassa. Näin videotykillä seinälle heijastettua kolmiulotteista mallia on mahdollista manipuloida suoraan käsiä kolmiulotteisessa tilassa heiluttelemalla. Mallia konseptin toiminnasta oheisella videolla.

Vaikka toteutus on vielä hieman rosoinen, niin tästä vielä jonkun verran hiottuna homma saattaisi hyvinkin toimia!

Kautta: makezine.com

Edellinen artikkeliAloita sota harmautta vastaan siemenkranaateilla!
Seuraava artikkeliPimeässä loistavat fosforikengännauhat ovat 80-lukua kirkkaimmillaan!