Sen lisäksi että syövän hoitaminen on aina tukala ja pitkä prosessi, on myös syövän tunnistaminen usein mutkikasta. Nyt kuitenkin vaikuttaisi siltä, että tutkijat ovat onnistuneet kehittämään laitteen, joka on paitsi edullinen valmistaa, niin tämä myös diagnosoi pahalaatuiset kasvaimen paljon nopeammin, ja huomattavasti paremmalla tarkkuudella kuin mihin nykyiset menetelmät kykenevät.

Harvardin ja MIT:n yliopistojen kanssa yhteistyössä kehittämä syöväntunnistin on alustavissa testeissä onnistunut tunnistamaan syövän jopa 96% tarkkuudella oikein. Kyseessä on huomattava parannus, sillä nykyiset testit pystyvät vain 84% tarkkuuteen. Mikä parasta, laitteen oletettu tuotantohinta on noin 200 dollaria, joten tämä voisi käytännössä mullistaa syöpädiagnoosien tekemisen kehittyvissä maissa, joissa syövän diagnosoiminen luotettavasti on tänä päivänä käytännössä mahdotonta. Valmistuessaan laite voisi sopia kooltaan noin matkapuhelinta vastaaviin kuoriin, joten laitteiston potilaiden luokse tuominenkaan ei olisi ongelma. Laitetta on testattu vasta 70 potilaalla, mutta tulokset ovat joka tapauksessa tähän mennessä olleet äärimmäisen lupaavia.

Lääketieteen kehitys se vaan jaksaa hämmästyttää. Hienoa että uusimmat innovaatiot onnistutaan välillä paketoimaan myös sellaiseen pakettiin, että teknologiasta pääsevät hyötymään myös planeettamme vähempiosaiset.

Lähde: ubergizmo.com

Edellinen artikkeliPush and Store hyllyssä on aina tilaa, mutta ei koskaan ilmaa
Seuraava artikkeliTestissä Nokia E7