Kauaksi ovat jääneet ajat, jolloin henkilövaaka aiheutti omantunnon jomotusta heilauttamalla mekaanisen mekanismin avulla vaa’an lukemat kohti korkeuksia. Vuosien saatossa digitaaliset puntarit yleistyivät kuin varkain ja juuri kun luulimme, että kehitys on saavuttanut kaiken mitä keksittävänä on, ilmeistyi Ranskasta henkilökohtaisen punnituksen seuraava sukupolvi.

Sain hilavitkuttimen kautta testattavaksi Withings henkilövaa’an juuri sopivasti ennen joulunpyhiä ja mikäpä olisi ollutkaan sopivampi ajankohta kyseisen tuotteen arvioimiseen kuin kansalliset kinkunsyöntikisat. Mutta mitä niin erikoista voi lattialla olevassa henkilövaa’assa olla, että se on artikkelin arvoista?

Withings WiFi-henkilövaaka vie henkilökohtaisen painontarkkailun aivan uudelle tasolle. Vaaka kertoo punnitustilanteessa perinteisen painon lisäksi mm. painoindeksin sekä kehon rasvaprosentin ja lähettää tiedot nettipalveluun kodin langattoman verkon kautta MyWithings palveluun. Palvelun kautta on helppo seurata oman painon liikkeitä ja kehon koostumusta.

Allekirjoittaneen tapauksessa seuranta tällä lyhyellä ajanjaksolla keskittyi lähinnä joulunajan kilojen karistukseen, mutta laitteen ominaisuuksista on varmasti iloa esim. pitemmän ajan projektin tukena samaan tapaan kuin esimerkiksi kuntoilupäiväkirjasta. Mahdollisuus seurata oman painon ja lihasmassan kehittymistä antaa lisäpontta harjoitteluun ja itse huomasin, että vaaka omalla kierolla tavallaan laski kynnystä lähteä lenkille.

Itse laite on myös yllättävän älykäs, sillä se osaa erottaa eri käyttäjät toisistaan. Jos itse astun vaa’alle ja saan tulokseksi kolminumeroisen luvun ja tämän jälkeen vaakaa käyttää henkilö, joka on varreltaan huomattavasti solakampi, MyWithings ei onnittele minua onnistuneesta laihduttamisesta vaan toteaa raadollisesti että kyseessä on ollut kaksi eri ihmistä. Yhteensä sama vaaka osaa erottaa toisistaan 8 käyttäjää, eli kyseessä on oiva valinta esim. pienen urheiluporukan kunnonseurantaan.

Omaa kehitystään voi seurata perinteisesti tietokoneen ruudulta, mutta myös esim. Iphonen kautta ilmaisella MyWithings-sovelluksella sekä oma sovellus löytyy myös Android-järjestelmälle. Itse olen vannoutunut Nokian käyttäjä, joten harmittelin sitä, että Symbian kolmelle ei ainakaan artikkelin kirjoittamisen aikaan vielä ollut tarjolla vastaavaa ohjelmaa.

Itse vaaka on jämäkän oloinen ja varsin tyylikkäästi muotoiltu. Pakkauksen mukana tuli ohjeet laitteen käyttöön, USB-kaapeli ensimmäistä käyttökertaa varten, jolloin laite myös päivitti itseensä uusimman ohjelmiston. Lisäksi pakkaus sisälsi paristot ja rullamitan ilmeisesti kehon muutosten seurannan tueksi. Hintaa vaa’alle kertyy noin 120-140 euroa. Vaakaa myydään omilla kotisivuilla hintaan 129 euroa, mikä on minun mielestäni kohtuulinen hinta ottaen huomioon sen tarjoamat mahdollisuudet.

Plussaa:

+ Varsin hienon näköinen

+ Tekee painontarkkailusta hifistelyä

+ Mahdollista seurata omaa kehitystä

Miinusta:

– Ei mobiilisovellusta Symbianille

– Tieto lisää tuskaa

Lisätietoja laitteesta löytyy valmistajan kotisivuilta Withings.com

Edellinen artikkeliPlaystation 3 jailbreak softa nyt ladattavissa!
Seuraava artikkeliSaippuaraastin – turhuutta vai neroutta?

12 KOMMENTIT

 1. Itse punnitsen digitaalivaa’alla itseni ja lisään puhelimessa (Symbian käyttis) Weight Track Touchiin painon ja saa tuollaisen hienon painokäyrän sillä. Muuta sitten ei tarvitsekkaan 🙂

 2. Tämä jo menee mielestäni aivan älyttömän yli! En tiedä kuka tälläistä numero-nippli tietoa tarvitsee. Itse en ole käyttänyt vaakaa vuosiin, sillä simä kertoo paremmin, jos tuntuu olevan liikakiloja. Kilot eivät itseasiassa kerro paljoakaa terveestä elämän tavasta. Lihas painaa tunnetusti enemmän kuin läski, joten osaako laite päätellä paljonko on läskiä ja paljonko on lihasta? Läskit eivät lähde pois katsomalla nippelitietoja vaa-asta!!!

 3. eara, sehän näissä nykyaikaisissa ”vaaoissa” tms kehonkoostumusmittareissa on ideana, että mittaa sisäelimien ympärille kertyneen rasvan määrää (jotenkin, älkää kysykö minulta miten), joka on sitä vaarallisinta rasvaa jota ihmisen elimistössä voi olla.

  Nimenomaan vanhanaikainen vaaka on tässä suhteessa auttamattomasti ”väärässä”..

 4. eara: Kyllä, laite osaa laskea myös kehon rasvaprosentin ja sitä kautta myös esittää arvion siitä, paljonko lihasten yms. osuus painosta on.

  Tämänkaltaiset laitteet ovat nykypäivää ja tulevaisuudessa tulevat varmasti yleistymään. Jos teknologian tunkeutuminen elämän eri osa-alueille ärsyttää, niin kannattaako silloin seurata sivustoa jonka pääasiallista sisältöä on tekniikan uusimpien ihmeiden ja sovellusten esittely?

 5. täyttä huttua, että vaaka pystyy jotenkin mittaamaan rasvaprosentin. Todistakaa väitteenne, ennenkuin alatte inttämään!

 6. Rasvaprosentti ”mitataan” päästämällä heikko sähkövirta kehosi läpi jalasta toiseen ja arvioimalla vastuksen perusteella rasvaprosenttisi.
  Tämä perustuu siihen, että rasvahan johtaa huonommin sähköä kuin muut kudokset, joten jos sitä on matkalla paljon, vastus on suuri ja laite näyttää korkean rasvaprosentin.

 7. a: Kiitos tyhjentävästä tulkinnasta. Tuskin olisin itse yksinkertaisemmin osannut asiaa selittää.

  eara: Kyse ei ole mistään inttämisestä vaan jo vuosia olemassa olleesta tekniikasta, joten mitään tarvetta todistella asiaa ei yksinkertaisesti ole.

  Kehon koostumuksen heikolla sähkövirralla mittaavia vaakoja on markkinoilla tälläkin hetkellä useaa eri mallia ja toiminnassa sellaisia on aiemmin voinut nähdä esim. television puolella Elixir-ohjelmassa.

 8. Tuo sähkön avulla tapahtuva mittaus on vain suuntaa antava arvio. Koska rasva ei ole täysin tasaisesti jakaantuneena kehossa. Tosin aika tarkasti nykylaitteet sen kertovat. Parempi tietysti kuin ei mitään, mutta kehon rasvan tarkan mittauksen saamiseksi ihminen on punnittava veden alla. Rasva kun on tunnetusti vettä kevyempää. Sekään ei tosin kerro paljonko kehossa on ns. hyviä ja huonoja rasvoja.

 9. Näin juuri!

  Itse omistan crostrainerin jossa pystyy punnitsemaan yläkehon rasvaprosentin niistä pulssipaikoista. Naisillahan tämä tulos on aivan liian yläkanttiin miehiin verrattuna rasvan takia, mutta mukana tullut ohjekirja kuitenkin ottaa huomioon tämän taulukossaan.

  Eihän se aivan tarkka ole, mutta kyllä se parin prosentin tarkkuuteen ehkäpä voisi pystyä. On sillä ihan mukava seurata omani sekä vaimoni rasvaprosentin kehittymistä kuukaisien ajoilta.

 10. Aivan!

  Itsehän en hirveän suurta painoarvoa laittaisi laitteen näyttämälle tämänhetkiselle rasvaprosentille, vaan sille mihin se kuukausien aikana kehittyisi!

 11. Ja seuraavaksi joku koodaa tohon widgetin joka päivittää painon muutokset automaattisesti facebookiin 🙂

Kommenttien lisääminen on estetty.