Kauaksi ovat jääneet ajat, jolloin henkilövaaka aiheutti omantunnon jomotusta heilauttamalla mekaanisen mekanismin avulla vaa’an lukemat kohti korkeuksia. Vuosien saatossa digitaaliset puntarit yleistyivät kuin varkain ja juuri kun luulimme, että kehitys on saavuttanut kaiken mitä keksittävänä on, ilmeistyi Ranskasta henkilökohtaisen punnituksen seuraava sukupolvi.

Sain hilavitkuttimen kautta testattavaksi Withings henkilövaa’an juuri sopivasti ennen joulunpyhiä ja mikäpä olisi ollutkaan sopivampi ajankohta kyseisen tuotteen arvioimiseen kuin kansalliset kinkunsyöntikisat. Mutta mitä niin erikoista voi lattialla olevassa henkilövaa’assa olla, että se on artikkelin arvoista?

Withings WiFi-henkilövaaka vie henkilökohtaisen painontarkkailun aivan uudelle tasolle. Vaaka kertoo punnitustilanteessa perinteisen painon lisäksi mm. painoindeksin sekä kehon rasvaprosentin ja lähettää tiedot nettipalveluun kodin langattoman verkon kautta MyWithings palveluun. Palvelun kautta on helppo seurata oman painon liikkeitä ja kehon koostumusta.

Allekirjoittaneen tapauksessa seuranta tällä lyhyellä ajanjaksolla keskittyi lähinnä joulunajan kilojen karistukseen, mutta laitteen ominaisuuksista on varmasti iloa esim. pitemmän ajan projektin tukena samaan tapaan kuin esimerkiksi kuntoilupäiväkirjasta. Mahdollisuus seurata oman painon ja lihasmassan kehittymistä antaa lisäpontta harjoitteluun ja itse huomasin, että vaaka omalla kierolla tavallaan laski kynnystä lähteä lenkille.

Itse laite on myös yllättävän älykäs, sillä se osaa erottaa eri käyttäjät toisistaan. Jos itse astun vaa’alle ja saan tulokseksi kolminumeroisen luvun ja tämän jälkeen vaakaa käyttää henkilö, joka on varreltaan huomattavasti solakampi, MyWithings ei onnittele minua onnistuneesta laihduttamisesta vaan toteaa raadollisesti että kyseessä on ollut kaksi eri ihmistä. Yhteensä sama vaaka osaa erottaa toisistaan 8 käyttäjää, eli kyseessä on oiva valinta esim. pienen urheiluporukan kunnonseurantaan.

Omaa kehitystään voi seurata perinteisesti tietokoneen ruudulta, mutta myös esim. Iphonen kautta ilmaisella MyWithings-sovelluksella sekä oma sovellus löytyy myös Android-järjestelmälle. Itse olen vannoutunut Nokian käyttäjä, joten harmittelin sitä, että Symbian kolmelle ei ainakaan artikkelin kirjoittamisen aikaan vielä ollut tarjolla vastaavaa ohjelmaa.

Itse vaaka on jämäkän oloinen ja varsin tyylikkäästi muotoiltu. Pakkauksen mukana tuli ohjeet laitteen käyttöön, USB-kaapeli ensimmäistä käyttökertaa varten, jolloin laite myös päivitti itseensä uusimman ohjelmiston. Lisäksi pakkaus sisälsi paristot ja rullamitan ilmeisesti kehon muutosten seurannan tueksi. Hintaa vaa’alle kertyy noin 120-140 euroa. Vaakaa myydään omilla kotisivuilla hintaan 129 euroa, mikä on minun mielestäni kohtuulinen hinta ottaen huomioon sen tarjoamat mahdollisuudet.

Plussaa:

+ Varsin hienon näköinen

+ Tekee painontarkkailusta hifistelyä

+ Mahdollista seurata omaa kehitystä

Miinusta:

– Ei mobiilisovellusta Symbianille

– Tieto lisää tuskaa

Lisätietoja laitteesta löytyy valmistajan kotisivuilta Withings.com

Edellinen artikkeliPlaystation 3 jailbreak softa nyt ladattavissa!
Seuraava artikkeliSaippuaraastin – turhuutta vai neroutta?