Nyt on aika kaikkien intohimoisten lanittajien jälleen kokoontua yhteen. 14.1.2011 nimittäin starttaa yksi Suomen suurimmista lähiverkkotapahtumista Ylöjärvellä! Tapahtuman konepaikkojen ennakkovaraus päättyy 3.1, joten vielä on mahdollista varmistaa paikka tapahtumaan omalle koneellesi! Lisää tietoa aiheesta saat tapahtuman kotisivuilta osoitteesta lantrek.org, sekä hypyn jälkeen löytyvästä tiedotteesta!

Tammikuussa kajahtaa Tampereen vierestä, kun Ylöjärvellä starttaa kymmenettä kertaa järjestettävä LanTrek-verkkopelitapahtuma. Tapahtuma on suunnattu kaikille pelaamisesta, tietotekniikasta ja elektroniikasta kiinnostuneille. Tapahtuma on kasvanut kymmenen vuoden aikana Suomen kolmanneksi suurimmaksi ja Pirkanmaan suurimmaksi verkkopelitapahtumaksi. Tapahtumaan rakennetaan 380 tietokonepaikkaa ja ensimmäistä kertaa Suomessa 70 konsolipaikkaa. Tapahtumasta myös lähetetään netti-tv lähetys, josta voi katsoa selostettuja pelejä, haastatteluita ja yleistä tunnelmaa tapahtumasta.

Tapahtumassa on runsaasti kilpailuita niin tietokoneille kuin konsoleillekin. Tietokoneilla kilpailaillaan Call of Duty: 2, Counter-Strike: 1.6 , StarCraft 2 ja Counter-Strike: Source peleissä. Konsoleilla kilpaillaan Call of Duty: 4, Halo: Reach, Tekken 6, Forza Motorport 3, NHL 2011, Guitar Hero 5 ja FIFA 2011 peleissä. Lisäksi
tapahtumassa luodaan grafiikkaa fast graph compossa ja musiikkia musiikki compossa. Tapahtuma-aika on 14–16.1.2011 ja palkintojen arvo kohoaa jopa 7000 euroon, joista tuotepalkintojen arvo on n. 2000 euroa. Konepaikallinen lippu kustantaa 35 euroa ennakkoon / 40 euroa ovelta ja konepaikaton lippu
10 euroa.

Konsolit mukana ensimmäistä kertaa

Tapahtumassa on ensimmäistä kertaa Suomessa tarjolla konsolipelaajille suunniteltuja paikkoja. Lanittamisen kannalta tämän päivän konsolit ovat jo hyvin lähellä tietokoneita. Internet-ominaisuudet ovat kehittyneet paljon ja suurta osaa peleistä pelataan verkossa. Konsolipelaaminen on yleistynyt
paljon viime aikoina ja on ehkä hieman ihmeellistäkin, että kukaan lanijärjestäjä ei ole konsolialuetta kokeillut. Viime aikoina laneilta on jo saattunut bongata ihmisiä pelaamassa konsolilla tietokoneen sijaan.

Järjestäjän kannalta konsolilla ja tietokoneella ei juurikaan ole eroa. Molemmat tarvitsevat noin saman määrän sähköä ja molemmat laitteet saadaan internettiin samalla tavalla. Konsolipelaajien televisiot saattavat keskimäärin olla tosin hieman suurempia kuin tietokoneiden näytöt. Tämä onkin huomioitu järjestelyissä antamalla konsolipelaajille hieman enemmän tilaa.

Yksi merkittävä asia konsolipelaamisen rintamalla on varmasti myös 4-hengen joukkueilla pelattavat turnaukset. Näitä turnauksia on toki järjestetty aikaisemmin, mutta vain siten että jokainen pelaa kotonaan. Laneilla turnauksissa vallitsee varmasti hyvin erilainen tunnelma kun joukkuekaverit istuvat vierekkäin ja vastustajajoukkuekin istuu vain muutaman metrin päässä.

Peliluola

Tapahtumassa on myös peliluola, jossa on kaikkien kävijöiden käytössä erilaisia pelikoneita monilta vuosikymmeniltä. Peliluola tarjoaa viihdykettä erityisesti niille kävijöille, jotka eivät ota omaa pelikonetta
mukaan. Oman koneensa mukaan ottaneet saavat myös hyvää vaihtelua lanikokemukseensa vierailemalla välillä peliluolassa pelaamassa esimerkiksi Guitar Heroa.

Peliluolassa järjestetään suuri osa tapahtuman compoista. Näissä kilpailuissa vallitsee aina rento tunnelma, joten myös hieman vähemmän pelanneet ovat erittäin tervetulleita osallistumaan. Peliluolassa on ennen
kaikkea tarkoitus pitää hauskaa huolimatta siitä, että etsitään parasta pelaajaa. Tämän hengen mukaisesti peliluolassa on ollut tapana järjestää yllätyskilpailuita, joissa ei kukaan mieti mitä palkinnoksi on luvassa.

Peliluolan päätarkoitus on tarjota kävijöille mielekästä tekemistä, mutta tämän ohessa on lanittajilla myös mahdollisuus tutustua videopelien historiaan. Luolassa on esillä laitteita aina 70-luvulta tähän päivään
asti. Kaikki esillä olevat laitteet ovat käytössä, joten historiaan pääsee tutustumaan sillä ainoalla oikealla tavalla eli pelaamalla. Pelikoneiden vieressä on aina esillä myös lyhyt esittelyteksti, josta kiinnostuneet
voivat lukea mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Lisätietoja osoitteesta lantrek.orgEdellinen artikkeliStringBike – tehokkaampi polkupyörä ilman ketjuja
Seuraava artikkeliSamsung Galaxy Player -mediasoitin haastaa iPod touchin