Luulitko että olet upouuden Stiga-rattikelkkasi kanssa pulkkamäkien kunkku? Jos vastaus on kyllä, niin luulit väärin. Todennäköisesti pramein pulkkamäkiin soveltuva alamäkikelkka on nimittäin itävaltalaista alkuperää oleva Snow Cycle.

Sen lisäksi että kyseisellä kelkalla on mahdollista lasketella rinnettä alas yli 100 kilometrin tuntinopeudella, on myös pisimmän yhtämittaisen laskun ennätys suoritettu Snow Cyclellä. Vajaan 33 kilometrin mittaisen alamäen laskuun kului kelkan kyydissä yhteensä 11 tuntia.

Ajoasennoltaan enemmän skkootteria kuin kelkkaa muistuttava rattikelkka on varustettu jousitetulla istuimella, sekö etusuksella ajovakauden optimoimiseksi. Lisäksi laskettelijan jalkoihin kiinnitetään pienet sukset parhaan kontrollin tarjoamiseksi.

Ihan joka pojan kelkaksi Snow Cyclestä ei ole, sillä tällä on hintaa 1950 dollaria, eli vajaat 1500 euroa.

Mainos: Stiga rattikelkat ja pulkat Superkauppa.fi verkkokaupasta

Lähde: hammacher.com

Edellinen artikkeliAivolippis auttaa tunnistamaan urheilijan henkiset heikkoudet
Seuraava artikkeliTilt-shift -video valloittaa maailmaa, nyt Helsinki

18 KOMMENTIT

 1. Onko artikkelissa typo vai menikö pisin lasku kolmekilsaa tunnis(33/11=3):D Ilmeisesti nyt kuitenkin ennemmin 33kmh eli yhes tunnis??

 2. ei välttämättä typo?
  korkein ”mäki” nyt kumminkin vain vajaa 9km niin ton 33km pitkän liun on pakko olla melko tasaista niin ei sellaisessa kovin kovaa vauhtia saa aikaan mitenkään.
  Mutta silti kyllä 11 tuntia kuulostaa aika pitkältä kun sen matkan kävelisikin johonkin 6h aikaan.

 3. 33km suoraa pudotusta (kuten alkuperäisessä artikkelissa mainitaan) ei tarkoita, että mäki olisi 33km pitkä vaan paljon, paljon pidempi.

 4. Maapallolla ei liene kovin montaa paikkaa joissa pystyisi 33 kilometrin suoraan pudotukseen?! Jo sen pituinen laskettavissa oleva rinne voi olla kiven alla.

 5. Alkuperäisessä lähteessä tosiaan sanotaan, että 33 kilometrin pystysuora pudotus. Kiinnostaisi tietää missä tuommoinen temppu ollaan tehty.

 6. Siis 33 km suoraa pudotusta?? Mistähän sitä maapallolta sellasen löydäs?
  Mount everest sattuu olemaan maapallon korkein vuori ja sekin vain 8850 METRIÄ ja mariaanien hauta puolestaa syvin ja sekin vain 11km. Niin vaikka laitettaisiin ne yhteen niin pystysuoraa pudotusta ei tule edes 20km verran.

  Ja tuskin tuossa jutussa tarkotetaan että lentokoneestakaan on lähetty mäkeä alas laskemaan??? Ja sais muuten aika hyvä lentokone olla, kun suuret matkakoneet eivät pysty paljon yli 12km korkeuteen.

  Totta kai jossain on sellainen mäki mitä mutkittelemmalla saadaan aikaan se 33km mutta juurikin sen takia tuo 3km/h nopeus voisikin olla ihan mahdollinen.
  Sitä lähinnä yritin todistaa ettei se ole välttämättä typo että siihen 33km matkaan meni 11 tuntia

  taitaa olla siinä alkuperäsessä artikkelissa virhe.

 7. No missäs tuolla satasta sitten on menty? Hienosti satkun vauhti mainitaan joka paikassa, ei vaan tule ilmi että missä ja että onko videokuvaa.

 8. Moni asia tuossa jutussa panee epäilemään ollaanko sitä nyt aivan rehellisellä asialla, ensinnäkin kuka maksaa jostain pulkasta vajaata kahta tonnia. Jos joku laskisi mäkeä yhteen menoon 11-tuntia ei hänellä olisi tämän jälkeen huolta kynsien leikkauksesta sillä tuon jälkeen hänellä todennäköisesti ei olisi edes sormia joissa kynsiä kasvatella kun sormet jäätyisivät. Tämän täytyy olla jokin simulaattorissa tehty lasku, ennen Suomen lappiin rakennettavaa 100 kilometrin korkuisen tunturin rakentamista, jossa siinäkin voitaisiin laskea korkeintaan 12-kilometristä mäkeä joka on troposfäärin korkeus jossa edes jonkinlaista ilmakehää vielä on olemassa.

 9. Kyllä alkuperäinen juttu on ihan oikein, longest vertical drop on juurikin pisin alamäki.

 10. longest vertical drop voidaan kyllä suomentaa noinkin, mutta suoraan se olisi pisin pystysuora putous.
  Vähän olisi ehkä viisaamminkin voitu alkuperäinen artikkeli kirjoittaa mutta periaatteessa se on oikein.

 11. Noitahan (kuvassa olevia) on saanu vuokrata vaikka alpeilla jo vuosikausia. Hauska vehje ja mukavaa välipäivän vietettä reissussa. Pääsee kovaakin jos haluaa, ihan kuin esim. suksilla..
  Samanlaisia on myös motorisoituja ja polkimilla ja telalla varustettuja. Ja muistaakseni pisin ”rinne” Alpeilla oli n.20km.

 12. Eiköhän ihan tavallinen stiigakin mene kahtasataa jos sillä laskee lähestulkoon pystysuoraa mäkeä alas…

 13. Melkeinpä veikkaan että sun stiigastas lähtee etusuksi irti jo ennen 100 km/h ja se että sillä on laskettu 33km yhdessätoista tunnissa ei tarkota vauhdin olleen jatkuvasti 33km/h (kuitenkin pelkkä keskinopeus..), huippunopeus on helposti ollut pitemmänkin aikaa 100 km/h luokkaa.

 14. Ootko cheyenne ihan tosissasi? Samaa voisi kysyä monelta muultakin tänne kommentoineelta. Tuntuu ihan perustietämyskin olevan kiven alla nyky netinkäyttäjiltä :O ?!?!?!?!?

 15. Komppaan Samppaa. Parikyt senttiä lunta ja moottorikelkan perään kiinni Stiga ni helposti menee 100km/h. Eikä hajoa sukset.

 16. Keskinopeus 3km/h.. joojoo, jossain vaiheessa nopeus varmaan ollut paljon enemmänkin, eli suurimman osan matkaa on lasketeltu siinä 1km/h tietämillä..

Kommenttien lisääminen on estetty.