Pelastusarmeijan keräyspata on Suomessakin tuttu ilmiö joulun aikaan. Hienoa, että on helppo näin antaa pieni rahallinen panostus toisten hyvinvointiin kaupungilla! USAssa ovat keksineet tehostaa keräystä asentamalla keräyspadan viereen kortinlukijan.

Näitä kuvan mukaisia laitteita on testattiin viime vuonna Dallasissa, Los Angelesissa sekä Colorado Springsissä. Tänä vuonna kortilla, pankki- tai luotto-, voi maksaa 300 paikassa 120 kaupungissa. Melko tehokasta siis. Järjestö on havainnut, että kortilla laitetaan keräykseen yleensä 15 dollaria normaalin 2-3 dollarin käteissumman sijaan. Lahjoitus onnistuu kortilla nimettömänä ja verotusta varten saa kuitin.

Amerikan pelastusarmeija saa jouluparakeräyksestä 6 prosenttia kaikista lahjoituksista. Myös iPhonelle on sovellus, jolla voi lahjoitella rahaa. Tästä hyvä esimerkki hyvää tekeville järjestöille, kuinka kerätä rahaa ilman että kaikki kaupungilla liikkujat joutuvat toistuvasti sanomaan ”ei” kuukausittaisille suoraveloituksille. Pitäisi olla mahdollisuus sanoa ”kyllä” pienille kertalahjoituksillekin! Kiitos.

Lähde: chiefmarketer.com (via www.ohgizmo.com)

Edellinen artikkeliCardSharp on puukko luottokortin kuorissa
Seuraava artikkeliFoot Stickers – Maailman pienimmät kengät