Nimityksellä steampunk viitataan tavallisesti laitteisiin, jotka on rakennettu näyttämään siltä, kuin nämä olisi valmistettu höyrykoneiden valtakaudella. Tyypillisesti termillä viitataan kuitenkin pelkästään laitteiden ulkonäköön, ei siihen että nämä oikeasti perustuisivat höyrykoneen tuottamaan energiaan. Toisin on kuitenkin tämän Steampunk-levysoittimen kanssa, jossa levyä todellakin pyöritetään höyrykoneen voimalla. Kaiken lisäksi levysoittimella soitetaan punkkia, joten termi on tässä tapauksessa otettu hyvin kirjaimellisesti.

Uusiseelantilaisen, nimimerkkiä Asciimation käyttävän rakentelijan luomuksen voimanlähteenä toimii autotallista löytyneistä osista koottu höyrykone. Koska höyrykoneen tarjoama pyöritysnopeus ei ole vakio, on vetohihnan ja levylautasen väliin rakennettu nopeutta säätelevä servomoottori. Vaikka hifiääni saattaa jää tämän laitteen kohdalla haaveeksi, on stempunk-levysoittimessa kiistatta sitäkin enemmän höyryä ja punkkia!

Oheisella videolla mallia stempunk-levysoittimen toiminnasta punk-levy lautasella.

Lähde: asciimation.co.nz

Edellinen artikkeliPelimiehen ykköslahja täksi jouluksi!
Seuraava artikkeliMaailman 33. nopein tietokone on valmistettu Playstation 3 pelikonsoleista

5 KOMMENTIT

  1. Hauska läppä kyl 😀 jos servomoottori auttaa tossa noin vähän niin kauhea ajatella miten levy pyöris ilman sitä!

  2. No nyt on komia peli kyseessä. Kieltämättä äänelaatu on vähintäänkin jännittävä, mutta siinä on oma kieroutunut viehätyksensä 🙂

  3. Jos levy on tollasella mutkalla niin eikai sitä voi olettaakaan että kovin hyvin sois..

  4. Jos levy on tollasella mutkalla niin eikai sitä voi olettaakaan että kovin hyvin sois.. Itse laite on kyl hieno. Tosin ois kiva jos tuo video olis äänitetty vähän paremmilla vehkeillä et kuulis miltä toi oikeesti kuulostaa.

Kommenttien lisääminen on estetty.