Siitä lähtien kun Japanilainen Sony ja Ruotsalainen Ericsson yhdistivät matkapuhelinrintamalla voimansa, markkinoilla ollaan kieli pitkällä odoteltu laitetta, joka yhdistäisi matkapuhelimen ja Sonyn kannettavan PSP pelikonsolin. Useista huhuista huolimatta laitetta ollaan tähän asti saatu turhaan odotella. Nyt, useamman vuoden odotuksen jälkeen PSP kännykkä vaikuttaisi viimein kuitenkin olevat totta!

Jenkkiblogi Engadgetin lähteet ovat viime päivinä onnistuneet hankkimaan Sony Ericssonin tuotemerkillä myytävästä PSP puhelimesta seuraavat tiedot:

 • Puhelimen käyttöjärjestelmä: Android 3.0
 • Sony Marketplace sovellus, josta voidaan ostaa pelejä laitteelle
 • Muisti: 512MB of RAM, 1GB of ROM
 • Prosessori: 1GHz Qualcomm MSM8655
 • MicroSD muistikorttipaikka
 • Noin 4-tuuman näyttö
 • Touchpad ohjain näytön alapuolella (ilmeisesti analogisen ohjaimen korvaajaksi)

Sonyn pelipuhelimen odotetaan saapuvan kauppoihin viimeistään ensi vuonna. Ainakin allekirjoittaneen mielestä on omituista, että Sony on vasta nyt yhdistämässä suositun käsikonsolinsa SonyEricsson matkapuhelimeen. Sonyn PSP:lle saatavilla oleva valtaisa hyvien pelien kokoelma on varmasti hyvä kilpailuvaltti matkapuhelinpelien kovasti kilpailluilla markkinoilla.

Lähde: engadget.com

Edellinen artikkeliMiksi Samsung Galaxy S ei ole yhtä hyvä kuin yli kaksi vuotta vanha iPhone 3G?
Seuraava artikkeliKäsilaukku kuin kahleet

28 KOMMENTIT

 1. ”Voi olla melkonen akkusyöppö”

  Samaa ajattelin mäkin. Kyl ainakin tehoja on sen verran että peleistä voi odottaa paljon. Laitetaan harkintaa joulun pukin konttiin pojalle, jos ennättää tulla.

 2. 2 PSPtä oon kuluttanu puhki tässä 5 vuoden aikana. Ajattelin että uutta en tuu ostamaan, mutta jos puhelimelle sattuu jotain, niin varmaan tää tulee hankittua. Laitteen hinta olis mukava tietää. Veikkaisin 300-400€

 3. optimistinen oletus on että hinta on noin 500-600 paikkeilla. Ellei sitten sony myy laitetta tappiolla ja kerää rahat peleistä.

 4. Vertaappa ulkonäköä vaikkapa Pspn uusimpaan malliin. Aika hiomattomalta näyttää ulkonäkö.

  ”Sonyn PSP:lle saatavilla oleva valtaisa hyvien pelien kokoelma on varmasti hyvä kilpailuvaltti matkapuhelinpelien kovasti kilpailluilla markkinoilla.”

  Ei kai Pspn pelit Androidilla pyöri kovinkaan helposti? Tietääkseni Androidin 3D-ajurit on kaiken lisäksi melko huonot verrattuna Psp:n vastaaviin.

 5. ”Jos toi kuva on aito, niin mielenkiintoista että siinä lukee Enter (A) ja Back (B). Loogisempaa voisi olla Enter (X) ja Back (O).”

  Hyvä kysymys… 😉 Haiskahtaa feikiltä omiin silmiin.

 6. Mutta täytyypä tosiaan tuota ulkonäköä ja noita painikemerkintöjä katsellessa huomioida että kyseessä on prototyyppi, ainakin engadgetin ja puhtaan logiikan mukaan.. Voipi hyvinkin olla ihan oikea laite.

 7. ”Sonyn PSP:lle saatavilla oleva valtaisa hyvien pelien kokoelma on varmasti hyvä kilpailuvaltti matkapuhelinpelien kovasti kilpailluilla markkinoilla.”

  PSP-pelejä tuskin voi nappia painamalla kääntää Androidille.

  ”Tietääkseni Androidin 3D-ajurit on kaiken lisäksi melko huonot verrattuna Psp:n vastaaviin.”

  Android on älypuhelimille, PSP:n käyttöjärjestelmä (mikä sitten lieneekään) on suunniteltu peleille.

  ”Jos toi kuva on aito, niin mielenkiintoista että siinä lukee Enter (A) ja Back (B). Loogisempaa voisi olla Enter (X) ja Back (O).”

  Kuvassa on ilmeisesti prototyyppi, joten tuo voidaan kuitata sillä. Itse en tosin usko PSP Phoneen ennen kuin se julkaistaan. Onhan SOnylta tullut Google TV:kin, mutta tällaisen puhelimen kuvittelisi syövän PSP:n myyntiä. Toisaalta voi järkevää iskeä Applen dominoivalle kännykkäpelikentälle (toki pelejä löytyy Symbianille ja Androidillekin, mutta Applen markkinointikoneisto on tehokas).

 8. En laittaisi A- ja B-painikkeita prototyypin piikkiin. Sonylla on ollut yli 15 vuotta käytössään symbolipainikkeet, kun taas kirjaimet ovat enemmän Nintendon ja Microsoftin heiniä.

 9. Aijaijai, ei hyvältä näytä tehot akkukeston suhteen, koska tuollaiset vievät virtaa aika mukvasti. Huvittavaa, että kaikenlisäksi kuvassa näkyy akkumittari olevan viimeisillään.

  Toivotaan tämän rupsahtavan kuin pieru Saharassa, nimittäin tämä vaikuttaa aikalailla väärennökseltä.

 10. Mistähän muuten johtuu Hilavitkuttimen päivitystahdin hyytyminen? Tästäkin pari päivää jo. Ennen uutta oli monta kertaa päivässä, yhyy.

 11. ”Mistähän muuten johtuu Hilavitkuttimen päivitystahdin hyytyminen? Tästäkin pari päivää jo. Ennen uutta oli monta kertaa päivässä, yhyy.”

  Tätä harmittelen itsekkin. Työvoima pula? Lukijoiden joukosta voisi löytyä innokkaita kirjoittajia 🙂

 12. Lukijoitahan otettiin tänne kirjoittamaan varmaan kymmenen. Pari viikkoa tuli melkoista vauhtia artikkeleita, mutta nykyään artikkeleita tulee taas pelkästään alkuperäisiltä kirjoittajilta. No aika vaihtelevaa laatua uusilta kirjoittajilta tulikin, ainoastaan Hannu Leinoselta on tullut puhdasta kultaa, vaikkakin melko harvoin.

 13. Päivitystahdista – kyllä ihan inhmilliset syyt on päivitystahdin hitauteen. Ajanpuute siis. Kukaan ei edelleenkään Hilavitkuttimen tuloilla itseään elätä, joten päivitys on harrastepohjalla

  Viime pävinä aikaa on kulunut esimerkiksi Superkaupan jouluvalmisteluihin. http://www.superkauppa.fi/joululahjat-ajoissa.html

  Kaikki innostuneita potentiaalisia bloggaajia kehotetaan olemaan yhteydessä allekirjoittaneeseen, vaikka sähköpostilla osoitteeseen erkki[ät]hilavitkutin.com (varaudu kirjoittamaan malliartikkeli alkuun!)

 14. Oho joku kirjoittikin jo ennen minua samasta aiheesta 😀 Tekemisen puutteessa aina keksii katsoa hilavitkuttimesta uudet jutut ja pettyy jos ei ole tullut mitään uutta. Mutta mahtava sivusto. Olen ollut koukussa siitä asti kun eka kertaa tähän tutustuin.

Kommenttien lisääminen on estetty.