Siitä ei tule musiikkia, ei pihahdustakaan. Siitä tulee valoa. Ja se valo menee lyhyintä tietä suoraan aivoihin. Siksi se ennalta ehkäisee ja poistaa masennusta. 8 minuuttia päivässä riittää.

Näillä sanoilla mainostetaan Valkee Oy:n kirkasvalokuulokkeita, jotka Hilavitkuttimen kautta allekirjoittanut sai testattavaksi. Testihenkilöksi lienen sopiva, sillä kyseiseen tuotteeseen tai kirkasvalon käyttöön kaamosmasennuksen hoidossa en ole ennen tätä päivää tutustunut. Tämän johdosta en omaa myöskään minkäänlaisia ennakkokäsityksiä laitteen tehokkuuden puolesta tai vastaan.

Ensivaikutelma.

Laitteen pakkaus antaa laadukkaan ensivaikutelman ja n. 180 euron jälleenmyyntihintaan tämän tulee olla itsesäänselvää.

Pakkauksen sisältä löytyy itse laitteen lisäksi Usb-latausjohto, sillä laitteen lataus hoidetaan kytkemällä se kiinni tietokoneeseen. Samalla voidaan koneelle asennettavalla ohjelmalla säätää laitteen asetuksia kuten mm.  valon voimakkuutta. Perinteistä töpselilaturia ei laitteen mukana ei siis tule, mutta sen on mahdollista hankkia jälkikäteen Valkeen sivustolta 25 euron hintaan.

Lisäksi pakkaus sisältää vaihtotyynyjä korvakäytäviin samaan tapaan kuin monissa musiikkikuulokkeissa, perinteisen käyttöohjekirjan  ja asennus CD:n jonka ilmoittaa laitteen ohjelmiston ymmärtävän Windows XP, Vista ja Windows 7 käyttöjärjestelmiä. Tämä aiheutti pienen takapakin testin alkumetreillä, sillä aktiivikäytössä olevassa miniläppärissä ei CD asemaa ole, joten jouduin ottamaan käyttööni toisen tietokoneen. Laitteen akun lataaminen onnistui kuitenkin myös miniläppärillä.

Laite on rakenteeltaan jämäkän tuntuinen eikä siinä ole havaittavissa ylimääräisiä natinoita tai nitinöitä. Valkeessa on yksi ainoa painokytkin, jolla laite käynnistetään ja mm. akun tilasta ilmoitetaan ledivalolla. Niin sanotut kuulokkeet istuvat korvaan hyvin kiitos sovitetyynyjen.

Seuraavan kuukauden aikana aion raportoida viikoittain testin sujumisesta ja siitä, onko laitteen käytöstä havaittavaa hyötyä.

KILPAILU! laitteen meille testiin toimittanut Valkee on myös luvannut meille yhden kappaleen valohoitolaitteita kilpailussa palkintona annettavaksi. Päätimme järjestää kilpailun, jossa laitteen voi voittaa omakseen yhteen äärimmäiseen yksinkertaiseen kysymykseen vastaamalla! Siirry kilpailusivulle ja lue lisää!

Lähteet: Valkee.com

Edellinen artikkeliKone saattaa voittaa ihmisen shakissa, mutta kuinka käy keilaradalla?
Seuraava artikkeliApple suunnittelee SIM-kortitonta puhelinta, joka ohittaisi paikalliset operaattorit?