Siitä ei tule musiikkia, ei pihahdustakaan. Siitä tulee valoa. Ja se valo menee lyhyintä tietä suoraan aivoihin. Siksi se ennalta ehkäisee ja poistaa masennusta. 8 minuuttia päivässä riittää.

Näillä sanoilla mainostetaan Valkee Oy:n kirkasvalokuulokkeita, jotka Hilavitkuttimen kautta allekirjoittanut sai testattavaksi. Testihenkilöksi lienen sopiva, sillä kyseiseen tuotteeseen tai kirkasvalon käyttöön kaamosmasennuksen hoidossa en ole ennen tätä päivää tutustunut. Tämän johdosta en omaa myöskään minkäänlaisia ennakkokäsityksiä laitteen tehokkuuden puolesta tai vastaan.

Ensivaikutelma.

Laitteen pakkaus antaa laadukkaan ensivaikutelman ja n. 180 euron jälleenmyyntihintaan tämän tulee olla itsesäänselvää.

Pakkauksen sisältä löytyy itse laitteen lisäksi Usb-latausjohto, sillä laitteen lataus hoidetaan kytkemällä se kiinni tietokoneeseen. Samalla voidaan koneelle asennettavalla ohjelmalla säätää laitteen asetuksia kuten mm.  valon voimakkuutta. Perinteistä töpselilaturia ei laitteen mukana ei siis tule, mutta sen on mahdollista hankkia jälkikäteen Valkeen sivustolta 25 euron hintaan.

Lisäksi pakkaus sisältää vaihtotyynyjä korvakäytäviin samaan tapaan kuin monissa musiikkikuulokkeissa, perinteisen käyttöohjekirjan  ja asennus CD:n jonka ilmoittaa laitteen ohjelmiston ymmärtävän Windows XP, Vista ja Windows 7 käyttöjärjestelmiä. Tämä aiheutti pienen takapakin testin alkumetreillä, sillä aktiivikäytössä olevassa miniläppärissä ei CD asemaa ole, joten jouduin ottamaan käyttööni toisen tietokoneen. Laitteen akun lataaminen onnistui kuitenkin myös miniläppärillä.

Laite on rakenteeltaan jämäkän tuntuinen eikä siinä ole havaittavissa ylimääräisiä natinoita tai nitinöitä. Valkeessa on yksi ainoa painokytkin, jolla laite käynnistetään ja mm. akun tilasta ilmoitetaan ledivalolla. Niin sanotut kuulokkeet istuvat korvaan hyvin kiitos sovitetyynyjen.

Seuraavan kuukauden aikana aion raportoida viikoittain testin sujumisesta ja siitä, onko laitteen käytöstä havaittavaa hyötyä.

KILPAILU! laitteen meille testiin toimittanut Valkee on myös luvannut meille yhden kappaleen valohoitolaitteita kilpailussa palkintona annettavaksi. Päätimme järjestää kilpailun, jossa laitteen voi voittaa omakseen yhteen äärimmäiseen yksinkertaiseen kysymykseen vastaamalla! Siirry kilpailusivulle ja lue lisää!

Lähteet: Valkee.com

Edellinen artikkeliKone saattaa voittaa ihmisen shakissa, mutta kuinka käy keilaradalla?
Seuraava artikkeliApple suunnittelee SIM-kortitonta puhelinta, joka ohittaisi paikalliset operaattorit?

51 KOMMENTIT

 1. Ei vissiin taida kaamosmasennus lähteä pois ihan perinteiset joululedit korvissa tonttu-ukko säestyksen kera?

  Itse olen kuullut tästä laitteesta paljon positiivista, mutten ole vielä päässyt itse kokeilemaan. Mielenkiintoista olisi saada lisätietoa uusista tutkimustuloksista tämän innovaation tiimoilta.

 2. toho hintaan pitäs kyl tulla musiikkii ja kattoo lehvoi, tai vaik metri kertaa kaks-projektorikuva korvasta..TÄH!?

 3. Voi jösses. Korvien kauttako se valo imeytyy kehoon. En ole pitkään aikaan nauranut näin. Täysin placebotuote tämäkin siis. Hinnasta en sano mitään, sillä ei se tyhmä ole joka pyytää vaan..

 4. USB-laturi 25€? ”piiiikkasenko” vedätystä? 😀 USB-laturi maksaa lähes missä tahansa atk-liikkeessä siinä viiden euron pintaan, jostain supermarketista saa aikalailla varmasti kympillä.

  Tämä siis, ellei jo tuo varsinaisen laitteen (akku ja kaks lamppua) 180€ (!!) hinta jo vakuuttanut siitä, että kyseessä on rahastus.

 5. jos on rahastus kyseessä toivon että jätit osallistumatta kisaan myös ! Minulle kelpaa enkä pidä rahastuksena !

 6. laturi nyt ainakin on rahastusta, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Jos olet sitä mieltä, että 25€ USB-laturista ei ole liikaa, niin soitappa mulle, voin myydä niitä sulle vaikka vain 22€ kappale 😀 😀

  Tai jos tahdot extra-hyviä, ni liimaan 5.90€ hintalapun päälle KULTAISEN tähden, sellaisena laturi maksaa sitten jo 35€ 😀 😀

  No vitsit vitsinä, laturi on varmasti rahastusta, laite itsessään vain minun mielestäni, en usko tuohon yhtään. Jollekkin voi toimia ja hyvä niin.

  ps. En osallistunut.

 7. Eikö tämä vasta todistettu jossakin täydeksi k*****kseksi? Jos innostaa nii puoli metriä piuhaa, pari valkoista lediä vastuksilla ja patteri pitäis saada ihan samoja tuloksia (plasebo vai mitesemeni).

 8. SIIS HÄ ! Tuleeks nää korvaan ? mää oon laittanu sinne,
  minne ei päivä paista.

 9. Jutusta jäi puuttumaan se että millätavalla näiden pitäis vaikuttaa? Onko todella korvakäytävissä näköaisti? En ole kuullut että kirkasvalolaitteitakaan korvaan tungetaan. Kai sulla on hirvipillitkin polkupyörässäsi testauksessa?. Eikö olis halvempaa värkätä pienet pattereilla toimivat ledit ja säästää hinnasta 175€

  Valopäiden touhua kirjaimellisesti! 😀

 10. Lukekaas juttu uudestaan, se 25€ laturi on verkkovirtalaturi, jollaista ei ihan joka kotikolvaaja valmista. Noita korvalammpujahan myydään apteekeissakin. Tuskin ne ottavat valikoimaansa härveliä, jonka tehosta ei ole mitään näyttöä (ei siis sama asia kuin kiistattomasti todistettu teho).

  Mahtaisiko jostain löytyä tutkittua tietoa laitteen vaikutuksesta?

 11. Tämä on juuri sellainen joulun hittituote joka annetaan lahjaksi kun ei muuta keksitä! 😀 Varmaan yhtä tehokas kuin esim AbTronic.

  Ja ne jotka tätä kokeilevat haluavat uskoa sen tehoon joten tottakai se toimii! Oi kun tulee pirteä olo kun pistää valoa korviin vaikka tosiasiassa tuskin edes huomaisivat vaikka laite ei olisi edes päällä…

  Mihin tämän teho edes muka perustuu??? Valoa korviin? Eihän korva reagoi mitenkään valoon?!? Haloo!

  Ja mikä ihmeen kaamos masennus? Kyllä sitä markkinamiehet keksii vaikka mitä jotta hölmöille saataisiin myytyä mitä älyttömämpiä (lue kalliimpia) kirkasvalo härveleitä jotka sitten poistavat tätä ”kaamos” masennusta.

 12. Rauhoittukaapa nyt arvon ihmiset täällä.

  Jos luitte itse artikkelin, niin huomaatte, että kyseessä on vasta testin ensimmäinen osa, jossa kerroin yleisesti itse laitteen olemuksesta jne.

  Myöhemmin tulen kirjoittamaan mm. siitä onko käytöllä ollut hyötyä jne. ja sitä teidän ei tarvitse pelätä, että kyseessä olisi ns. maksettu tutkimus sillä tätä sivustoa ylläpidetään harrastusmielessä ja itse en ole näistä kirjoitteluistani saanut vielä euron euroa käteen.

  Tämä tarkoittaa myös sitä että minun ei tarvitse niin sanotusti pelätä palkkani puolesta, eli jos negatiivista sanottavaa löytyy niin minä kyllä kirjoitan myös niistä asioista.

  Mutta kuten todettua niin käyttökokemuksista kirjoitan juttua myöhemmin kun laitetta olen kerinnyt kokeilemaan.

  Hannu Leinonen

 13. ”Mahtaisiko jostain löytyä tutkittua tietoa laitteen vaikutuksesta?”

  Siinähän se on kun ei ole mitään tutkimustietoa tähän laitteeseen liittyen ole olemassa. Laitteen kotisivullakin kerrotaan vain yleisesti tämän kaamosmasennuksen hoidosta kirkasvalolla joka ei siis mitenkään liity siihen että valoa johdetaan korviin. Valoa voisi johtaa yhtähyin vaikka peppuun. Teho olisi luultavasti samaa luokkaa.

  Haluaisin nähdä sen tutkimuksen jossa koehenkilöille laitettaisiin nämä härvelit korviin ja kaikille kerrottaisiin että saisivat valoa korviin mutta vain osalle todellisuudessa sitä annettaisiin.

  Kohta varmaan alkavat kauppaamaan luksus mallia jossa on myös mp3 soitin sisäänrakennettuna. Sitten voit kuunnella myös rauhoitavaa musiikkia samalla kun otat valohoitioa korviin! Hintaa on tietenkin tuplasti…

 14. itseasiassa tästä on jotain testejä. En muista mihin perustuu
  mutta tärykalvothan läpäisevät valoa jonkin verran, sitä en tiedä mihin valo siitä törmää (joillain varmaan tulee läpi toiselta puolelta :D). http://www.valkee.com/tiede.html löytyy tutkimuksesta tietoa. Ja ei, en ole missää tekemisissä firman kanssa enkä aio edes kokeilla tuota. Ledejä voin työntää korviini ihan kotivermeistäkin, itseasiassa kuitu menisi varmaan vielä syvemmälle 😀

 15. Tällä viikolla tuli ensimmäinen tutkimus ulos Oulun yliopistosta ja tulokset olivat olleet sen verran lupaavia, että uudella ja isommalla joukolla lähdetään tekemään seuraavaa. Uutisoitiinkin useassa lehdessä. Kaamosmasennustahan pidetään Suomessa merkittävänä ongelmana ja hyvä jos siihen jotain apua voidaan kehittää. Mielenkiintoista olisi kyllä ymmärtää millä mekanismilla valo korvan kautta pääsee vaikuttamaan..

 16. ”Voi jösses. Korvien kauttako se valo imeytyy kehoon. En ole pitkään aikaan nauranut näin.”

  Silmät eivät ole kehon ainoa elin reagoida valoon ja ottaa valo hyöty käyttöönsä. Valo tunnetusti läpäisee myös ihon, jonka hyödyn jokaisen tulisi tietää näinä pimeinä aikoina, kun D-vitamiini puute kalvaa kehoa. Entä valoa suoraan aivoille, joka on ihmisen hermokeskus? On jo todistettu, että aivot reagoivat valoon muullakin tavalla kuin silmien kautta ja että aivot tarvitsevat valoa. (Mitä valonpuute aiheuttikaan loukkuun jääneissä Chilen kaivosmiehissä?) En pitäisi sitä ollenkaan mahdottomana, että valo aktivoittaisi aivoja paremmin juuri korvaan asetetuilla valonlähteillä. Korvasta on lyhyt matka aivoihin ja aivoja suojaa ohut seinämä juuri korvakäytävän kautta. Eikö logiikka jo sano, että se ainakin on tapa vaikuttaa aivohin? Mutta miten? Ja onko siitä hyötyä vai haittaa, niin se jää vielä hieman mysteeriksi myös minulta.

  ”“Mahtaisiko jostain löytyä tutkittua tietoa laitteen vaikutuksesta?””

  -Valkee Oy on tutkinut tätä tapaa Oulun yliopiston kanssa ja varmaan löytyy julkaistua tietoa netistä. Tuskinpa laitetta saisi muuten myydä, jollei jonkunnäköistä tutkimusta ole tehty.

 17. ”Tuskinpa laitetta saisi muuten myydä, jollei jonkunnäköistä tutkimusta ole tehty.”

  No kyllähän näitä saa myydä samalla tavalla kuin luontaistuotteinakin myydään ties mitä koivunuute juomia, superfuudeja yms höpö löpöä.

  Kunhan ihmiselle ei tällaisten tuotteiden käytöstä ole varsinaista haittaa niin kyllä melkein mitä tahansa saa myydä vaikka tehoa ei tietellisesti olisikaan todistettu. Esimerkkinä vaikka TV shopin ihme tuotteet…

 18. Olen laitetta kerran kokeillut, illalla 12min ja yönet meni, virkisti varmaan.. 😛 Jos olisi edullisempi niin ostaisin ja kokeilisin miten vaikuttavat pitkällä aikavälillä. Kiitos tästä kokeilusta, odotan innolla käyttökokemuksia ja vaikutusta.

  Laitetta on tutkittu ja tutkitaan edelleen. Idea perustuu siihen että valo leviää korvista lähes kaikkialle aivoihin ja aivot ovat täynnä valoon reagoivia aineita/kudosta tms. Eiköhän laitteesta tule vielä laajempiakin tutkimuksia…

 19. @Jei, en ihmettelisi vaikka kyseinen tuote olisi ylihuomenna R-Kioskin ”alehyllyllä” hintaan 5.95e.

 20. Kaikenlaiset valopäät keksimässä kaikenlaisia turhanpäiväsyyksiä

 21. Toimi tai ei, vaikkakin tällä hetkellä epäilen että ei, niin tuo hinta on helvetinmoista rahastusta. Korkea hinta saattaa tietenkin lisätä plasebo vaikutusta.
  Enemmän se d-vitamiinin puute sitä kaamosmasennusta aiheuttaa kuin ledien puute korvista.
  Saas nähdä mitä tulevaisuuden tutkimukset aiheesta sanovat.

 22. Tästä on kehitteillä myös ”Valkee Surround 4.0” versio jossa työnnät tuubit myös sieraimiin aivojen tasaisemman valovaikutuksen aikaansaamiseksi. Tätä uutta versiota laiteesta on testattu tieteellisesti lapissa poroilla ja todistettavasti porot olivat 83% pirteämpiä perinteiseen Valkee 1.0 versioon verrattuna joten kyseessä on merkittävä parannus aikaisempaan. Tulossa kuuleman mukaan myyntiin joulumarkkinoille.

 23. @Altsu. Itse kuulin mahdollisesti kehitteillä olevasta surround 4.1 versiosta. Tässä mallissa olisi lisäksi peräaukkoon asetettava valon matalia taajuuksia toistava ledi. Tiedä sitten, oliko vain huhupuheita..

 24. Sama jannu joka on siellä oulussa tätä tutkinut istuu kyseisen firman hallituksessa. Yllätys.

 25. Vielä viime hetken huhuihin. Kuulemma uusimmassa surround 5 versiossa on erikoinen päivitys, nimittäin siinä on mukana ylimääräinen uloke jolla voi samalla kaivaa rööreistä loskat pois ennen ensi joulun liukurifestareita. Mukana tulee myös norjalainen kalastuhuivi.

 26. ”Sama jannu joka on siellä oulussa tätä tutkinut istuu kyseisen firman hallituksessa. Yllätys.”

  Mitäs sillä on tekemistä laitteen toiminnan-uskottavuuden kanssa? Useimmissa uusissa innovaatioissa idean kehittäjä/osallistuja on myös sen tutkija.

 27. malttia nyt vaan. En itsekään kunnolla usko kyseiseen tuotteeseen. Mutta itse ainakin odotan innolla arvostelua… Ei kannata vielä lytätä tuotetta, katsotaan onko testissä mitään uutta… Hyvä että välillä tällaisia testejä, varsinkin puolueettomalta taholta.

 28. Ja liisille. Jos se sama jannu on tehnyt laitteesta arvion, silloin kyse ei ole puolueettomasta näkökulmasta. Jos itse olisin laittanut suuria summia johonkin keksintöön ja minulta olisi tulossa tieteellinen dokumentti aiheesta, tottakai kehuisin laitetta. Jotkut ehkä jopa manipuloisivat tuloksia/valehtelisivat, jotta saisivat rahan poikimaan/ saisivat omansa pois.

 29. eskomatinjorma, sen asian otinkin puheenaiheeksi, kun siitä oli aiemmin juttua.

 30. Kyllä tuo varmaan ympärillä olevien ihmisten masennusta helpottaa, kun kulkee ledit korvissa… 🙂

 31. Jokin apu olisi tervetullut, kun tuntuu aina kesän mentyä kaatuvan seinät päälle eikä oikein mikään huvita. Vähän epäröin valon vaikutuksia noin vähemmän perinteistä valonkulkua ajatellen: siis ettei vaan menis kuuloluut hauraiksi tai jotain muuta sellaista. Onkohan tuosta menetelmästä pitempiä tutkimuksia olemassa?

 32. Kiitos laitteesta! Olen pari päivää nyt käyttänyt ja tuntuu ainakin piristävän. Yö unia en ole saanut tosin nukuttua!

 33. Mistä löydän kirkasvalokuulokkeet voittaneen nimen? Ja missä on Valkeen käytöstä kertova juttusarja? Blogista ei ainakaan löydy… >:(

 34. Hei,

  Tällä viikolla kirjoittelen artikkelin, jossa julkaisen tulokset Valkeen käytöstä.

  Työkiireiden vuoksi en ole aiemmin asiaan kerinnyt paneutua, mutta näillä näkymin torstaina tuon tulokset julki arvon lukijoillemme.

  T. Hannu Leinonen

 35. Hinta tuntuu siltä, kuin se olisi ollut pakko nostaa pilviin pelkästään uskottavuuden vuoksi. Kuulis jostain, että nykyään saa erilaisia led-lamppuja ja jopa eri värilämmöllä. Hinta varmasti vaihtelee paljon, mutta ei kai ne maksa kuin muutaman euron/kpl.

 36. yhtä lailla kusetusta kuin skientologien n.s E-mittari, jonka aikoinaan TM purki ja totesi olevan huonosti kyhätty ohmi mittari

 37. Tuotetta ei ole kaksoissoikkotestattu, joten se vallan hyvin voi olla vain plasebo, etenkin kun fysiologinen selitys toimivuudelle puuttuu.

 38. Hei!

  Olisi kiva että poistaisitte arvoonnan, jos se ei ole enää voimassa.
  Turhaan innostuin ja osallistuin, kunnes huomasin että on jo myöhäistä. 🙁
  Google-linkistä se tulee ensimmäisten joukossa esille.
  Kiitän.

Kommenttien lisääminen on estetty.