Oletko koskaan syyllistynyt paperitarvikkeiden vientiin työpaikalta kotikäyttöön omin luvin? Tai tapasitko opiskeluaikoina ottaa valokopiot kurssikirjoista kesätyöpaikan valokopiokoneen piikkiin? vaikka moni saattaa rinnastaa tällaiset tapaukset työpaikan luontaisetuihin, niin esimerkiksi värivalokopiokoneen surutta luukuttaminen oli ainakin vielä jokin aika sitten hintavaa puuhaa.

Canon on nyt päättänyt antaa työnantajalle mahdollisuuden pistää toimiston kopiokoneen luvattomat lainaajat kuriin. Toimistokonevalmistajan uutuuslaite mallia Image Runner Advance on nimittäin varustettu sormenjälkitunnistuksella, jota ilman kopiointi voidaan estää. Tarkan markan perässä juokseva pomo voi sitten kuukausittain laskeskella kunkin työntekijän ottamia kopiomääriä ja arvioida, voitaisiinko jostakin säästää. Hintaa uutuuskopiokoneella on jenkkimarkkinoilla 1460 dollaria.

n

{democracy:251}

Kautta: ubergizmo.com

Edellinen artikkeliTieliikennekelpoinen Tron moottoripyörä on überhieno!
Seuraava artikkeliItse rakennettu kolmen hengen trike-polkupyörä

9 KOMMENTIT

  1. No häh. Meillä on osastokoodit maksuja varten ja ihan hyvin toimii. Turhaa hifistelyä.

  2. Helvetin hyödylliset esineet: Osa 1, sormenjälkitunnistuksella varustettu valokopiokone.

  3. varsinkin kun 90% ihmisistä ei pyyhi sormenjälkeään pois siitä lukijasta. hieman läpinäkyvää teippiä kun käyttää niin saa nätisti kopion toisen sormenjäljestä ja sitten puksuttelee tulostimella vaikka koko päivän pyllynkuvia 🙂

  4. Ei mitään asiaa juttuun liittyen mutta mihin tuosta ovat kadonneet ”Samankaltaiset artikkelit” tuosta harmaasta jutusta joka sisältää kaikki facebook linkitykset ja jne.

  5. Muistan että meidän kauppiksen tietoturvatunneilla puhuttiin tällaisista keinoista lähinnä siihen liittyen, että kone sylkäisisi tulostetut tiedostot ulos vasta siinä vaiheessa, kun kyseinen henkilö on tunnistautunut – tässä tapauksessa sormenjäljellä – tulostimelle ja on fyysisesti paikalla vastaanottamassa tiedostot. Näin yrityssalaisuuksia tai henkilötietoja sisältäviä papereita ei pysty räpeltämään kuka tahansa ennen kuin ne tulostanut henkilö on ehtinyt paikalle.

    Mutta sitä tätä voi noinkin soveltaa…

  6. Sinipiialle kommenttia. Meillä on ammattikorkeakoulussa Canonin verkkokopiokoneet. Miltä tahansa verkkoon liitetyltä koneelta voi laittaa tulostuksen tulemaan. Tämän jälkeen miltä tahansa käytävältä löytyvältä kopiokoneelta voi oman tiedoston tulostaa antamalla kopiokoneelle opiskelijatunnus ja salasana. Nykyisissä kopiokoneissa kun on monesti myös skannaustoiminto, niin olisi hienoa jos verkkoskannerilta voisi skannata vastaavasti tiedostot omalle verkkolevylle opiskelijanumeron mukaan. Kyllä tulostuskin on mennyt melkoisia harppauksia eteenpäin, vaikka välillä näyttääkin, että tuollainen iso kopiokone tuossa toimiston/koulun/laitoksen nurkassa/kopiointihuoneessa on ollut jo toistakymmentä vuotta.

Kommenttien lisääminen on estetty.