Harva pitää hammaslääkärikäynneistä. Jotkut niitä jopa kammoavat. Vaikka tämä innovaatio ei välttämättä suoranaisesti tuo parannusta hammaslääkäriä pelkäävien tilanteeseen, niin hoitokäynnin lopputulokseen sen sijaan kylläkin. Ryhmä Ranskalaisia tiedemiehiä on kehittämässä menetelmää, jonka avulla hammas-ainetta voitaisiin kasvattaa potilaan suussa reiän tilkkeeksi sen sijaan, että tämän päälle täytyisi liimata vierasta ainetta. Menetelmä perustuu nanoteknologiaa sisältäviin geeliin ja kalvoihin, jotka reiän päälle asetettuna aiheuttaisivat ”pilaantuneen” hammasmateriaalin poistumien ja terveen hammasmateriaalin kasvun tilalle.

Uskomattoman hienolta kyllä kuulostaa toteutuessaan – lääketieteellistä tekstiä ymmärtäville aiheesta löytyy lisää tietoa osoitteesta pubs.acs.org

Kautta: medgadget.com

Edellinen artikkeliHello Kitty -pizza maistunee
Seuraava artikkeliGame Boy -kondomit