Surullisen usein riidat ja konfliktit jäävät selvittämättä. Vaikka koskaan kahden ihmisen (tai valtion) välille ei enää suhdetta syntyisi, niin voisihan sitä kuitenkin kätellä ja jättää katkeruudet taakseen. Dominic Wilcoxin laite vaikuttaa alkusilmäyksellä hieman keskoskaapilta. Ja sillä idealla tässä leikitelläänkin. Aivan kuin keskosen ensimmäiset henkäykset otetaan suojellusta keskoskaappiympäristöstä, niin riidankin ensimmäiset sopimisen askeleet tehdään usein tuntemattomalla maaperällä.

Pre-Handshake Handshake Device, ”Esikättely-kättelylaite”, on keino pidättäytyä myös koskemasta ihmiseen, johon ei ehkä välitä koskea. Perinteisesti esimerkiksi valtioiden väliset sopimukset on ensin allekirjoitettu ja sitten kätelty päälle, tietyissä kulttuureissa myös poskisuudelmat vaihtaen. Tässä on kyse myös symbolisesta eleestä. Voitaisiin ajatella ihmisiä jonottavan laitteen molemmille puolille ja käteltäisiin tuntemattomia. Tästä voisi tietenkin kehittää myös halausversion, mutta se voisi olla jo hieman julkea.

Muutenkin netin yleistyttyä perinteinen kasvokontakti yhteydenpidossa on mielenkiintoisella tavalla vähentynyt ja tulee varmasti vielä vähenemään kun kokoukset muuttuvat yhä useammin etänä pidettäviksi ja sosiaalinen media verkossa yleistyy. Lähentääkö tämä nykymedia ihmisiä vai viekö heitä kauemmas toisistaan tai syrjäyttääkö?

Tämä teos on mielestäni mukava tapa sanoa että on idea tehdä maailmasta parempi ja rauhaisampi. Kuka sitä jaksaa vihoitella?

Lähde: dominicwilcox.com (via j-walkblog.com

Edellinen artikkeliEnsimmäinen moderniin teknologiaan perustuva 3D-pornoelokuva on valmis
Seuraava artikkeliLego-tatuoinnissa hengaillaan beachillä ja vedetään rommia