Toisena otteena Kuva & Kamera 2010 -messuilta esittelemme Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n toimintaa (www.luontokuva.org), ja tuotteena kuvaustelttoja. Yhdistys on perustettu 1977 ja he maahantuovat mm. kirjoja sekä kuvaustelttoja. Minulle toimintaa esitteli Esa Mälkönen. Kuvassa alla Esa on menossa kahden hengen kuvaustelttaan.

Yhdistykseen kuuluu n. 2800 jäsentä. Naisia heistä on 680 ja naisharrastajien määrä on ollut kovassa kasvussa. Tosiharrastajat kuvaavat vuodessa, enimmäkseen keväällä ja kesällä n. 30 päivää. Kerralla teltassa tulee vietettyä kolmisen tuntia. Harrastus on siis melko intensiivistä siinä mielessä että teltassa istuessa ja kuvauskohdetta odotellessa todellakin on luonnon keskellä.

Yhdistys toimittaa myös Suomen luontokuva -lehteä ja järjestää mm. koulutusta sekä retkiä. Retket ovat suuntautuneet niinkin eksoottisiin paikkoihin kuin Galapagossaarille. Jäseneksi on helppo ryhtyä ja toiminta ei vaadi paljon. Kiikari riittää, kameralla saa toki kuvat myös paperille.

Esittelyssä oli kahden ja yhden hengen telttoja. Näitä myydään yhdistyksen kotisivuilla. Alla on kuva yhden hengen teltasta, jonka voi pystyttää periaatteessa mihin vain tasaiselle alustalle. Kahden hengen teltassa on juuri sopivasti tilaa kahdelle tuolille. Tilaa on myös jalustalle. Termarissa kahvia mukaan ja eläimiä kuvaamaan siis. Kuulostaa hyvältä harrastukselta. Tai kyllähän tätä kuulemma tehdään puoliammattimaisestikin. Telttojen hinnat vaihtelevat 100-300 euroon.

Edellinen artikkeliKuva & Kamera 2010 messut: JVC 3D-televisio (Metropolia Ammattikorkeakoulu – Mediatekniikka)
Seuraava artikkeliAskel lähemmäksi elektronista sanomalehteä