”Instrumet”, sanoi venäläinen kun rautakangen näki.

Tästä vanhasta vitsistä löytyy hitunen totuutta, sillä kautta aikain venäläiset ovat olleet kekseliästä kansaa. Lopputulos ehkä aina ei ole ollut niin hieno ja käytännöllinen, mutta yrityksen puutteesta heitä ei voi syyttää.

Mutta mitä tekee venäläinen, joka tarvitsee moottorikelkkaa mutta ei raaski ostaa itselleen uutta Lynxiä tai Polarista? Hän rakentaa kelkan itse.

Venäjällä on oivallisia talvikelejä paikoin yli puolet vuodesta ja se tarkoittaa myös sitä, että lumessa kulkevilla menopeleillä on paljon enemmän käyttöä kuin esim. Suomessa. Itä-naapurimme ovatkin kunnostautuneet moottorikelkkailun parissa ja monin paikoin moottorikelkat ovat jokapäiväisiä arjen apuvälineitä, kun taas Suomessa moottorikelkkailu rinnastetaan lähinnä harrastukseksi.

Kuvassa näkyvä Kirovilainen mies on ylpeä itse tehdyn moottorikelkan omistaja. Kelkka rakennettu täysin käytetyistä osista ja mm. kuljettajan lasikuituinen penkki on otettu vanhasta karusellistä.

Hänen luomuksensa voimanlähteenä toimii vanha Yamahan moottoripyörän moottori ja se on tarkoituksella sijoitettu kiinni kuljettajan kylkeen. Näin moottori lämmittää käydessään kuljettajaa. Yksi perusajatuksista kelkkaa rakennettaessa on ollut sen keveys. Laite liikkuu perinteisistä kelkoista poiketen suuren rummun varassa, sillä sen rakenne on huomattavasti yksinkertaisempi ja keveämpi verrattuna ns. perinteiseen telamattoon.

Jos kuvamateriaalin määrää on uskominen, ovat tee-se-itse kelkat hyvin suosittuja Venäjällä ja tyylisuuntia on yhtä monta, kuin rakentajiakin. Alla muutama esimerkki muista itsetehdyistä kelkoista.

Lähde: EnglishRussia, snowmobile.ru

Edellinen artikkeliChairless on kenties maailman minimalistisin tuoli ja kuitenkin näyttää mukavalta
Seuraava artikkeliKuva & Kamera 2010 messut: JVC 3D-televisio (Metropolia Ammattikorkeakoulu – Mediatekniikka)