Käsite vapaudesta voi tarkoittaa eri ihmisille useita eri asioita. Esimerkiksi rikolliselle vapaus voi tarkoittaa linnatuomion päättymistä. Juuri 18 vuotta täyttäneelle vapautta voi olla tehdä itse, vanhemmista riippumatta omat päätöksensä. Vapautta voi myös olla oikeus polkea pyörällä ympäriinsä alasti, niin kuin tässä tapauksessa. Pyöräilyä alasti harrastava Uusiseelantilaismies Nick Lowe koki kuitenkin hetkellisen kolauksen vapaudentunteelleen, kun ohi ajanut autoilija soitti alastomuudesta järkyttyneenä poliisit paikalle. Autoilijan kanssa samoila linjoilla ollut poliisi mätkäisi viiman vapaudesta nauttineelle pyöräilijälle 200 dollarin sakot ”loukkaavasta käyttäytymisestä”.

Herra Lowe ei kuitenkaan tyytynyt kohtaloonsa, sillä hän oli sitä mieltä, että julkisilla teillä alasti pyöräilemisen ei pitäisi loukata ketään. Puolustuksessaan pyöräilijä esitti muiden muassa esimerkkejä useista alastomuutta sisältävistä tempauksista, joissa osallistujien paljas pinta oli virkavallan toimesta toleroitu. Todisteiden valossa tuomioistuin ei voinut muuta, kuin olla syytetyn kanssa samoilla linjoilla. Jutun tuomari Denis Clifford linjasi, että julkisilla teillä alasti pyöräileminen ei loukkaa ketään, ja sakkotuomio kumottiin.

n

{democracy:242}

Lähteet: stuff.co.nz ja  treehugger.com

Edellinen artikkeliLevel on Hans Hemmertin projekti jo vuodelta 1997 ja siinä kaikki juhlavieraat muutetaan 2 metrin mittaisiksi
Seuraava artikkeliKokoontaitettava helikopteri