En varmasti ole ainoa, jota ylenpalttinen maksu-, etu-, klubi-, yms. korttien määrä lompakossa risoo. Ei myöskään tarvitse olla kovinkaan suuri matemaattinen nero ymmärtääkseen, että kauppojen bonuskorttien kustannukset, markkinoinnin ja myös ne lopulta takaisin maksettavat ”bonukset” maksaa lopulta kuluttaja itse. Itse asiassa joidenkin arvioiden mukaan bonuskorttijärjestelmä nostaa kaupan keskimääräisiä kuluttajahintoja jopa 5% verran. Mikäli bonuskortteja ei siis olisi, niin kaikki voisi olla bonuskaupassa 5% verran halvempaa. Miettikääpä sitä.

Myös allekirjoittanut ”joutui” muutama viikko sitten kuitenkin nöyrtymään ja hankkimaan Plussakortin. Tai en tietenkään varsinaisesti joutunut, mutta se nyt kaupassa ollut, ainoastaan bonuskortin haltioille pätenyt tarjous teki kortin hankkimisesta kannattavaa ja annoin periksi. Lompakkoa katsellessa tulee kuitenkin tätä nykyä mieleen, että eikö näitä muoviläpysköitä voisi esimerkiksi niputtaa kuminauhalla yhteen lompakosta erilleen, ja sitten kaupan kassalla ojentaa kassahenkilölle koko nivaskaa tutkittavaksi, josko sieltä sattuisi löytymään sopivaa. Vaikka toisaalta kaupan kassoja pännii kyllä varmasti vähintään yhtä paljon kuin asiakasta se, että joutuu näitä bonuskortteja aina erikseen tivaamaan.

Tässä kuitenkin jälleen yksi potentiaalinen ratkaisu kuluttajan kohtaaman luottokorttivyörytyksen helpotukseksi. Ehkäpä hieman mielikuvituksettomasti nimetty ”Creadi Card Holder”  on kuudelle luottokortille suunniteltu luottokorttilompakko, jonka erikoisuutena on muovikortin käyttötarkoitusta kuvaavat ”ikonilla” varustetut painikkeet, joiden avulla  haluttu kortti saadaan kätevästi kotelostaan liu’utettua esille. Jotta myös setelivarannot pysyisivät menossa mukana, niin kotelon taustapuoli on lisäksi varustettu erillisellä setelipidikkeellä. Tätä ACM -korttikoteloa on saatavilla Superkauppa.fi -verkkokaupasta 37 euron hintaan.

Edellinen artikkeliPeliarvostelussa: Echoshift PSP:lle
Seuraava artikkeliTestissä: Microsoft SideWinder X4 pelinäppäimistö

13 KOMMENTIT

 1. juu, on se bonuspallokulttuuri aika rasittavaa ja kallista, etelämmän tinkimiskulttuuri on ainakin hauskempaa …

 2. Se on kyllä rasittavaa ainakin S-Ryhmän kaupoissa, että todellakin kuluttaja maksaa omat bonuksensa itse.. Siksipä tuo S-kortti jää välillä käyttämättä kun ostosmatka suuntautuu Lidliin..

 3. Pienen lähikaupan kassana voin sanoa, että plussakortti on syvältä myyjän näkökulmasta. Kesko ohjeistaa sitä kysymään ja annas olla kun kysyt joltain ”tutulta” vakioasiakkaalta, jolla ei korttia ole, niin saat vihat päälle. ”Aina sitä saata**n korttia kysyt, ei mul oo!!” ja päälle vihanen mulkasu. Sitten kun muistelee, että kys. asiakkaalla ei sitä ollut niin raivotaan, että nyt on kortti, plussat jäi ja alennukset ja kaikki.. Liian vaikeeta sanoa, että ei ole korttia kun kysytään. Liian ikävää sanoa keskimäärin 4 kertaa viikossa: ”Ei oo.”. On se rankkaa. Toivonkin, että hilavitkuttimen bloggaajat etsisivät ja esittelisivät täällä sen kaikkien aspojen kauan kaipaaman kristallipallon 🙂

 4. Argh. Miksei kehitetä sirukorttia jonka muistiin mahtuisi kaikkien noiden bonuskorttien numerosarjat. Voisi yhteen korttiin asentaa kaikki bonuskortit.

  Varmaan sellainen olisi kehitettykin jo, ellei siihen olisi jotain käytännön syytä estämässä… en vaan saa järkeiltyä mikä se syy on.

 5. Mitä itse olen vähän hintoja seuraillut, niin kyllä ruoka tuolla S:ssä on halvempaa kuin kilpailevassa K:ssa. Mutta K:n käyttäjäksi on perheemme kuitenkin siirtynyt seuraavista syistä, tärkeysjärjestyksessä:

  1) Sijainti. Citymarket on 3km lähempänä kuin Prisma.
  2) Valikoima. Sale on 50m lähempänä kuin Citymarket, hinnat ehkä samaa luokkaa koska Salen hinnoissa on pienen kaupan lisä. Mutta citymarketista saa meidän talous suunnilleen 95% tarvitsemistaan asioista.
  3) Bonustarjoukset. S-ketjussa ei ole juuri koskaan mitään tarjouksia ruuasta (poislukien -30% alet tuotteista joista päiväys menossa). Citymarketista sen sijaan on lähes joka ostokerralla joku tarvitsemistamme tuotteista halvennuksessa.
  4) Lisämiinuksena S:ää kohtaan sellainen että alle 50e kuukausiostoksilla ei saa kerrytettyä bonuskertymään ollenkaan.
  5) Plussana S-ketjulle polttoaine josta saa bonusta, mutta hinta onkin aakkosmittareilla ainakin sen 50% suurempi, joten ei merkkittävää hyötyä tästäkään.

  Itse aiheeseen liittyen, loistavan näköinen laitos tuo korttiteline. 🙂

 6. Lähikauppani oli vuosia M-kauppa (entisen Spar-ketjun osa). Hinnat halvempia kuin S ja K-ketjuissa, eikä mitään typeriä korttihärdellejä. Bensat NEXiltä tai Teboil Expressiltä, missä korttialennuksia ei tunneta ja hinnat ovat silti alhaisempia.

  Valikoimaa toki joutui hakemaan supermarketista, lähinnä mallia S. Sinkkuna eläessä en saanu 2 vuoden aikana edes osuusmaksun puuttuvaa osaa (80€) maksettua, vaikka kyseisestä marketista ostin ruoan lisäksi myös kalliimpia kodin tuotteita. Yleensä kotiin joka kk tulleessa spämmilehden kanssa muoviin pakatussa ”tiliotteessa” luki bonussummana 1-2€. Maksoin siis kaikista tuotteista enemmän kuin lähikaupassa ja lisäksi nuo surkeat bonuksetkin jäivät saamatta kun osuusmaksua oli vielä maksamatta.

  Tuo korttilompakko… Liian lelumainen. Lisäksi ei taida olla tilaa ihan perinteiselle käteiselle mitä tarvitsee usein kaupungin naurettavan kalliisiin pysäköintimaksuihin. 10min/1€ – jesh!

 7. saakohan noita muualta ku netista?? en tiia tuliko kaks kertaa saman tyyppinen kommentti mutta ihan sama.

 8. just ostin ögonin alumiinilompakon mikä on erittäin hyvä mut ois voinu jäädä tilaamatta jos ois tämän nähnyt aiemmin. en oo perinteistä nahkalompakkoa käyttänyt 2003 jälkeen eikä tulisi mieleenkään ottaa uudelleen käyttöön. Iso ja epäkäytännöllinen. Lompakko ja sen tyyppi on toisaalta niitä murheista vähäisimpiä tässä maailmassa, toisaalta iloista isoimpia. Mitenkähän se nyt olikaan?

 9. Tuohon mahtuu kuusi korttia. VAIN KUUSI.

  Mulla on lompakossa vähintään 20 korttia.
  Pankkikortin lisäksi kaikki lumppukaupat, kaikki ruokakaupat&tavaratalot, pari jäsenkorttia, bensa-alennuskortti, kolme kelakorttia, pari kirjastokorttia, veikkauskortti ja mitä vielä…
  Ihan jokanaisen perussetti siis.

  Keksikää siihen joku ratkaisu! Kuusi korttia on ihan aloittelijan hommaa. (Ei, ögon ei ratkaise asiaa, koska pitäisi olla rahapussi erikseen.)

 10. Haltia = satuolento, haltija = henkilö, jolla on jotain hallussaan.

  ”Tai en tietenkään varsinaisesti joutunut, mutta se nyt kaupassa ollut, ainoastaan bonuskortin haltioille pätenyt tarjous teki kortin hankkimisesta kannattavaa ja annoin periksi.”

 11. Ei ne kortin omistajat maksa. Vaan ne kenellä sitä korttia ei ole. Jos kortin saa ilmaiseksi niin miksei voi sellaista hankkia?

Kommenttien lisääminen on estetty.