Kivi-sakset-paperi on mainio peli, jonka avulla ratkaistaan helposti ja melkoisen kiistattomasti arki-päivän pienten epämiellyttävien askareiden suorittajat. Hieman luovuutta käyttämällä peliä voi soveltaa myös jopa useamman kuin kahden henkilön välisiin mittelöihin siten, että pelaajat asettuvat rinkiin ja ”arvonta” suoritetaan kahta kättä yhdenaikaisesti käyttäen. Tähän asti mielekäs kivi-sakset-paperi -mittelö on kuitenkin aina vaatinut vähintään kaksi pelaajaa. Nyt rakentelija nimeltään Steve Hoefer on kuitenkin onnistunut rakentamaan hansikkaan, jonka avulla on mahdollista pelata suosittua arpaleikkiä keskenänsä, ja jopa yllättävin lopputuloksin!

Kivi-sakset-paperi hansikas toimii siten että tämä tunnistaa ihmien kädellä valitseman olomuodon ja arpoo samalla kertaa oman vastauksensa. Kamppailun voittaja ilmaistaan hansikkaaseen integroiduilla led-valoilla.

Hansikkaan toiminta demottuna oheisella videolla:

Lisää tietoa projektista ja oman kivi-sakset-paperi -hansikkaan rekennusohjeet löytyvät rakentelijan kotisivuilta osoitteesta grathio.com

Edellinen artikkeliBryan Berg käytti 44 päivää ja 218792 pelikorttia rakentaakseen maailman suurimman korttitalon Macaoon
Seuraava artikkeliLiam Ferguson: Hornet on yksipyöräinen prätkä, joka kääntyy paikallaan ja menee 235 km/h

6 KOMMENTIT

  1. Siis kyseessähän on Kivi, paperi ja sakset, ainakin meilläpäin ja mitä keksintöön tulee, niin se on aika typerä koska Kivi, paperi ja sakset on älypeli eikä sattumapeli

  2. ”Siis kyseessähän on Kivi, paperi ja sakset, ainakin meilläpäin ja mitä keksintöön tulee, niin se on aika typerä koska Kivi, paperi ja sakset on älypeli eikä sattumapeli”

    Etkö kuunnellut, mitä mies videossa selitti? Siinä on oppimisalgoritmi

  3. Älyllähän tuo KPS-hanskakin toimii. Aiheesta on järjestetty aikanaan muutama tekoälykilpailukin.

  4. @Og

    Enhän mä nyt kotona näitä ajankuluks kattele vaan töissä ja ei ole kaiuttimia. Kuitenkin vaikka hanskassa olisi oppimisalgoritmi, ei se siitä kps:ää tee. Kps on mikroliikkeiden tarkkailua, käänteispsykologian käyttöä (tai ilman käänteis -sanaa), käden asennon huomioimista jne.

Kommenttien lisääminen on estetty.