Kiinan kansantasavallan erityishallintoalue Macao, lyhyesti Macao on Guangdongin provinssin ympäröimä alue Etelä-Kiinassa. Macao on Kiinan erityishallintoalue periaatteella ”yksi maa, kaksi järjestelmää”, samoin kuin Hongkong, eli autonominen alue, jonka puolustuksesta ja ulkopolitiikasta vastaa Kiinan kansantasavalta. Venetian Macau Hotel on yksi tämän Kiinan Las Vegasin alueen prameimmista hotellirakennelmista.

Tämän hotellin näyteikkunaan amerikkalainen arkkitehti Bryan Berg väsäsi ja näperteli 44 päivässä 218792 pelikorttia sisältävän korttitalon. Aiheena oli tietenkin itse hotelli. Heppu sai innostuksen pelikortteihin jo pienenä kun hänen isopappansa pelasi korttia. Korttitalo painaa 280 kg ja on kooltaan 10 x 3 metriä.

Huomioitavaa siis, että konstruktio ei vaatinut lainkaan liimaa tai teippiä, ainoastaan kortteja. Tästä syystä talo oli valmistumisen aikana useammankin kerran kaatumisen partaalla, ja toisaalta tämä oikeutti merkintään Kinnesin ennätysten kirjaan.

Lähde: www.dailymail.co.uk

Edellinen artikkeliOmituisia yhteensattumia
Seuraava artikkeliMies rakensi hansikkaan jonka avulla kivi-sakset-paperi onnistuu yksinpelinä

21 KOMMENTIT

 1. Quote//toisaalta tämä oikeutti merkintään Kinnesin ennätysten kirjaan//Endquote.

  Vau! Ihan Kinnesin ennätystenkirja!

 2. Mikä on Kinnesin ennätysten kirja? 🙂

  …ja toisaalta tämä oikeutti merkintään Kinnesin ennätysten kirjaan…

 3. Hauskaa, miten tavisten huomio kiinnittyy aina esim. tekstin muotoiluun tai johonkin muuhun itse jutun kannalta täysin epäolennaiseen asiaan…

 4. ”Tais parilta heebolta jäädä huumorintaju saunan taakse.”

  Kirjoitus virhe, joka ei tuo mitään lisää, ei voi olla hauska!

 5. Aika hermoja raastavaa täytyy tuon puuhan olla; vähintäänkin tuossa kokoluokassa.

 6. HEI, HUOMASITTEKO JO ETTÄ TOSSA LUKEE ”KINNES”??!!!!11+1+1++

  Saattaa olla että myös Hilavitkuttimen kommentoijat voisivat myös päästä ko. kirjaan itseään toistavan kommentoinnin ennätyksellä.

 7. Voi ei, Jyrki vähän kirjoittanut eri tavalla ja heti hirveä älämölö. Huhhuh teitä.

  Nätti talo kyllä.

 8. mä en nää tuos kinnesinkirjas mitään hauskaa. mutta kyllä tuosta korttitalosta varmaan kova työ on ollut ja hieno se on.

 9. ”Kirjoitusvirhe!!1 oo:”

  Eiköhän se ole ihan tarkoituksella tekstiin laitettu. Pirun nätti talo kyllä, mahtanut kädet täristä viimeisiä kortteja laitettaessa.

 10. NO HUH HUH, vähän varmaan hermot riekaleina rakentajalla, kun on yli kuukauden päivät saanut pelätä kaatavansa koko höskän… 😀 Tai mikä vielä pahempaa, että joku muu kaataisi sen.

 11. ”Hauskaa, miten tavisten huomio kiinnittyy aina esim. tekstin muotoiluun tai johonkin muuhun itse jutun kannalta täysin epäolennaiseen asiaan…”

  Hei! Onko se sitten niin helvetin vaikea kirjoittaa asioita oikein?

  Kaikki eivät ole samanlaisia pellejä kuin te jotkut, älkää työntäkö sitä olevinaan hauskaa huumoria joka paikkaan, ei se ketään kiinnosta.

 12. sit kun hänen tai jonkun hurtta nuuhkasee sitä ni kaatuu koko korttiteos :D.en suosittele koiria kellekkään.

Kommenttien lisääminen on estetty.