Yhtä kauan kun on ollut kenkiä joissa on nauhat on yritetty markkinoida erilaisia keinoja ehkäistä narujen sitomisen tarve. Tämä on minun arvioni asiasta. Kenties hienoin keksintö tähän on tarranauha. Myös nappeja lienee kokeiltu, mutta ne lienevät irtoavaa tai löystyvää tyyppiä. Joskus myytiin tv-shopissa kuminauhoja pikalukituksella. Mutta kukas sitä jaksaa ruveta nauhoja lenkkareihin vaihtamaan alusta asti.

Lace-Amatic on uusi keksintö tähän aiheeseen liittyen. Akryylistä valmistettu sylinteri kiilataan nauhojen väliin ja pyöräyttämällä sitä nauhat kiristyvät. Oletustila on siis se, että nauhat ovat solmittu liian löysälle. Ja tuo video aivan loistava! Vielä kun tulee lenkiltä, niin silloinkaan ei tarvitse avata nauhoja, senkus potkaisee toisella jalalla lace-amaticia ja nauhat löystyvät. Upeaa! Mitä seuraavaksi? Kalossit?

Lähde: www.lace-amatic.com

Edellinen artikkeliKuinka taitella hupparista läppärikotelo?
Seuraava artikkeliCohiba ja Ferrari kehittivät sikarihumidorin autoilijalle

14 KOMMENTIT

 1. No höh, odotin että olisi ollut jotain ’back to the future’ tyylinen ratkaisu mut ei :l

  Oli sit viel tälläinen man. versio..

 2. Vähän heikon oloinen. Ja kyllä vaikka tennarit vetoketjulla on ihan tarpeeksi nopea jne.

 3. Kyllä ne voi niinkin sitoa, että saa potkaistua jalasta mutta ei silti putoa jalasta juostessakaan. Ei tarvita rumia ”muovihanoja”

 4. Täytyy kyllä sanoa että ”Jyrkin” kirjoitusasu vaikuttaa vaihtelevan niin kovin, että se on vain salanimi usealle kirjoittajalle!

 5. Eikö ihmisten perus osauskeen kuulu osata tehdä edes rusetti kenkiin? Minusta tämä on niin aliarvoinen artikkeli! ”kengännauhat kiinni ilman että tarvitsee osata solmuja, tätä on odotettu!” Pientä rajaa!!

 6. Onhan niitä SportsLace kengännauhoja – joita ei tarvitse solmia!

  Mutta mielestäni kengännauhojen sitominen on sellainen asia minkä jokaisen tulisi osata.

 7. Salomonilla ainakin on ollut pikanauhoituksella olevia juoksukenkiä jo kauan. Olen käyttänyt sellaisia paljon ja hyvät ovat. Helpot ja nopeat.

 8. ”Täytyy kyllä sanoa että “Jyrkin” kirjoitusasu vaikuttaa vaihtelevan niin kovin, että se on vain salanimi usealle kirjoittajalle!”

  ei hilavitkutin foorumilla mitään salapoliisiosointia tarvita.. jyrki on vaikka vetäissyt aamupäivä kännit ja ihmekkös jos kirjoitus asu muuttuu.. turha heristellä sormea yksinkertaiseen asiaan.

 9. Aika onneton idea. En ole koskaan myöhästyny mistään sen takia että nauhojen solmimisessa olis menny liikaa aikaa ja sitäpaitsi noihan aukee heti jos vähänkin osuu johonkin esim. autolla ajaessa tai tirkistellessä.

 10. Oivallisin kiinnitystapa on magneetti. Itselläni on sandaalit, missä on magneetti kiinnitys. Magneetti on vielä hyvin suunniteltu siten, että se ei lähde irti tahtomatta.
  Magneetti on vähän turhan vähän käytetty hyvä kiinnitys keksintö.

 11. Mihin tämä maailma on menossa? Ihmiset eivät osaa sitoa kengännauhojaan, ja eilisissä nettiuutisissa Tuuli Matinsalon kollega oli törmännyt nuoreen, joka ihmetteli hikoillessaan ”ihon läpi tulevaa nestettä”. Ihminen vieraantuu perustaidoistaan ja pian kehostaankin.

Kommenttien lisääminen on estetty.